Nu ere dags!

All right! Nu har vi förfestat hela natten hos NIlses och det är dags att resa till Arlanda för vidare transport till Bern och Hockey VM. Spriten tar och vi hoppas att detta inte blir det sista ni hör från oss. Hittar vi inget Wi-Fi i Bern så är detta det sista blogginlägget för oss, men i så fall så kommer vi uppdatera vår Twitter.

Hör ni inget mer från oss så säger vi som vi brukar:

-SAYONARA SUCKERS!!

Väntan

Ja då var det dax att skicka iväg mina vänner i förväg ner till VM.
Känns väl lite surt att vara kvar här i Norrtälje och se dessa dra iväg, men men man har dragit den lotten i år.
Men jag laddar dör att komma ner om 6 tunga dagar.

Men så här ser sviden ut som vi skall glädja våra hockeyvänner.

Det lär bli svettigt i denna utstyrsel, för jag tror det blir något varmare än det var när karolinerna frös ihjäl 1719 på fjället mellan tydal i norge och handöl i svedala.

Nu är det verkligen dax.
karolinavf

Dett drar ihop sig...

Just nu sitter Grodman på båten, Gabbe gör sig redo att flyga till Arlanda och Patrik har hämtat husbilen och befinner sig... någonstans.
Nu är det på gång, nu börjar vårt VM.

I kväll så är det förfest hos Nilses och troligen kommer vi göra som förra året och kröka oss igenom den sista natten innan VM. Dessutom så kommer Nilses att få känna på hur det är att vara fyllechaffis, det kan ju vara skoj för honom.

I övrigt så är det bara Gabbe och Grodman som reser från Arlanda i morgon bitti. Nilses kommer om en vecka och Anders reser från Skavsta till Zürich.

Känner ni, det är Hockey VM i luften...

Vårt boende

Efter mycket om och men så har vi äntligen fått veta vad det är som vi ska bo i under VM. Patrik har hyrt upp en husbil av typen Rimor Europeo 89 Bunk bed. Enligt Patrik är det den grymmaste grisbil som vi haft och det verkar onekligen som att både en och annan grogg kommer att hällas upp, mängder med bira som ska sänkas och fester utöver det vanliga kommer att arrangeras inför och efter match.
Katamarano_7_A01


Funderingar

finland har tydligen spelat match mot... Norge ikväll och vann med 5-0 (vem hade trott något annat). Från finska medier läser vi nu bland annat

Finland var ruskigt effektiva i powerplay då man avgjorde matchen. Något som är livsviktigt om man vill klara sig i VM. Finland fick spela med en man mer på isen tre gånger i första perioden och varje gång resulterade det i mål.

Det är alltså Norge som vi pratar om här. Herregud, våra morsor hade gjort mål i numerärt överläge mot Norge!
och

Förstakedjan ordnade en drömöppning...– Det är inte lätt att spela då man är klara favoriter. Jag är lite överraskad över att vårt spel såg så här bra ut redan i det här skedet av turneringen.

Man är alltså överraskad över att dom egna spelar bra mot Norge. Men den inställningen blir nog framtiden full av kallduschar för finland.

För att friska upp alla finnars (och andras) minne så såg löpsedlarna ut på det här viset dagen efter Tre Kronor mötte finland i final i Schweiz
DSC00023
Hela Södertälje och Eskilstuna grät den morgonen...


Under VM i Moskva så kom vår vän från finland, Ellu och hälsade på oss i vårt excellenta vandrarhem en morgon. Och jag (Gabbe) nyfiken som man är hade lite frågor till henne.
- Du Ellu, du var ju i Turin.
- Hmm, ja.
- Men alltså, du var där under hela OS, från start så att säga?
- Ja det var vi ju alltså...
- Jaja whatever. Men jag undrar. Du hade alltså spenderat, det måste ju ha varit tusentals Euro på detta, sett finland gå obesegrat genom hela OS, sett när Sverige förlorade mot Slovakien och därmed fick finland i final. Och sen så... Ja vi vet ju hur det evenemanget slutade. Jag undrar bara. Kan inte du berätta exakt hur besviken du var på en skala 1-100 när du gick ut från Stadio Olimpico di Torino, alltså hur besviken var du när all tid, allt engagemang, alla pengar bara *POFF* Borta?

Då blev hon ful i mun och kallade oss för en massa elaka saker, hon va inte alls någe snäll. Det är tacken för att man bryr sig om sina hockeykompisar och försöker delta i deras sorg.
För er som glömt hur löpsedlarna i finland kunde se ut dagen efter OS i Turin så kan vi uppdatera ert minne genom denna trevliga sak.
DSC00024

Och i år så utsätter dom sig för samma sak. Igen!
Att dom aldrig lär sig.

Tre Kronor vann mot Österrike med 7-1 och vi säger bara
- SO WHAT!!!

Direkt från VM

Det verkar som att Hockeyvantarna, som vi rapporterade om tidigare lyckas med det som vi själva önskar under VM, nämligen att rapportera direkt från händelsernas centrum. Se till att kolla in deras blogg för info om vad som sker i staden där Tre Kronor spelade upp finland på läktarna under VM-finalerna 1998.

Vi har ju själva förhoppningen att det kommer finnas tillräckligt med Wi-Fi hotspots i Bern så att vi kan uppdatera så gott det går under VM. Antingen så kommer det fungera eller så gör det inte det. Enkelt och klart. Hur som helst så kommer twittern att uppdateras eftersom den inte är beroende av Wi-Fi utan uppdateras från mobiltelefon.

Förberedelser

Nu går vi in i slutfasen inför VM. Patrik e redan "på plats" så att säga. Well, han är i Stuttgart fortfarande av någon anledning. Han rapporterar att han "hyrt den största husbilen som dom hade" han nämner "Den är så stor att man kan ha väskorna i dushrummet i toaletten" (?!). Vad är det han har hyrt egentligen, den låter ju helt enorm! Och eftersom Patrik är en fullständig teknikidiot så är det inte ens att tänka på att be honom MMS:a eller maila en bild på den. Så vi får bara gissa.

Grodan har införskaffat hockeybyxor, men han påtalade att det är reflexer längst ner på dom. Förklarade att "Dom reflexerna ska av per omedelbart!". Det är på grund av att dessa jävla reflexer förstör varenda bild som tas. I övrigt så ska han sy på sina tygmärken i helgen på hokeytröjan.
171
Don´t fuck up our pics!

Nilses håller på med det sista som gäller karolineruniformerna som vi ska ha på oss i år. Vi har sagt att uniformerna har vi på matchdagarna innan och under match, på ledig tid så är det hemmatröja som gäller (för oss som har med båda varianterna). När det inte är matchdag så har den som har med sig bortatröja på sig den. Nilses ska även fixa trumma under helgen. Vi räknar med att våra uppenbarelser i karolineruniformer kommer att väcka minst like mycket uppmärksamhet i år som dom gjorde under VM i Moskva och vår förhoppning är att synas i såväl TV som i dagspressen som dom smutsiga små mediahoror vi är.

Själv ska jag (Gabbe) sy på dom sista märkena på bortatröjan så att den är i ordning, byxorna och hemmatröjan är "färdiga" så nu är det bara ner med allt som ska med i en väska så drar vi.

Ännu en fundering gäller Spriten, hur blir det med den? Vi blev lovade av Patrik att han skulle fixa detta åt oss och vi hoppas att han gör det. Att inleda VM med Coca Cola och mineralvatten vore inte skoj. Men vi sätter vår tilltro att sprit- och ölproblemet löser sig på ett, för oss, bra sätt då "ett nyktert VM" är en lika galen paradox som "Torrt vatten" eller "en finne som vinner"

Partrik är på väg

Tänkte först spexa till det och sätta "Patrik har lämnat oss", men efter Challes bortgång så kändes det lite osmakligt.
Just nu så sitter Patrik på ett tåg genom Europa på väg ner till Tyskland där han ska hyra husbilen som vi ska bo i under VM. Han meddelar att känslan inför VM e på topp och att han ser fram emot detta VM med en barnslig glädje som liknar det en finsk alkis känner på måndag morgon 5 minuter innan bolaget öppnar.
Håll koll på vår twitter som kommer att flyttas fram så att den även finns på vår förstasida då Patrik fått order om "Minst tre inlägg per dag så vi vet vad du pysslar med, din förbannade tomte!", och det verkar som att vår alldeles egen Lasse-Kongo tagit uppmaningen på fullt allvar då det redan kommit in inlägg på Twittern.
Efter en del hårda ord och några förtäckta hot så tvingade vi honom dessutom att släpa med sig vårat klassiska Älgbord som blev invigt under VM 2001. Men usch vad han gällde om det.

Nej, nu är det dags att återgå till att sy byxor och sitta med nål och tråd som den lilla kvinna man är.

berlinskan
Älgbordet "in action" var en riktig magnet för supportrar från Europas alla hörn under VM 2001.

Från den finska sidan

Ännu en blogg har tillkommit som berör det kommande Ishockey VM.
Det är två grabbar från Det Sanna finland - Åland, som kallar sig "Hockeyvantarna" och dom verkar förbereda sig på lämpligt sätt inför drabbningen i Schweiz om några dagar. Kolla in deras blogg där det finns analys av andra länders supportrar och annat. Det verkar som att dom laddar inför VM med att bland annat dricka mycket öl, bli fulla och mota såväl farbror Ågren i grind som bakishunger med Chips, något som vi i Svea Svin inte kan annat än att applådera!!! Bra jobbat grabbar.

Vi är inte helt säkra, men det verkar som att detta gäng kommer att försöka, precis som vi, att uppdatera med rapporter direkt från VM i Schweiz. Det finns all anledning att hålla koll på den här bloggen då dessa tydligen tar spritdrickandet på mycket stort allvar (vi snackar ju trots allt om folk som hejar på finland här).

bild
Övrig info:
En av killarna, Joachim Björkvall, som driver sajten har bidragit med material till Svea Svins hemsida i reportaget från VM 2005 i Innsbruck. Jockes farsa, Munken Björkvall var dessutom medresenär i Grisbilen under samma VM.

Borgen is back!

Burning Jack feat. Nick Borgen har i år, för första gången sedan 1995, kokat ihop en låt till Ishockey VM. Årets inofficiella låt heter "Highway to Gold" och är i vårt tycke milsvida bättre än den musikaliska avföring som den Officiella CD:n innehåller (blogginlägg kommer om det).
Lyssna på årets svenska VM-låt genom att klicka nedan.

highway-to-gold

Om matchen SWE-FIN

Nu närmar sej VM med stormsteg och man börjar bli som ett barn som öppnar luckor inför julen.
Idag fick man sej en dos av hockeyfeber då den klassiska drabbningen mellan Finlands Kissemissar möte Tre kronor.

Och under denna sändning så fick man uppleva nått magiskt!
Och det var en sympatisk finne vid namn Kaj Kunnas.
Han stod i sudion och på klingande finlands svenska så körde han (alla vi som älskar sverige klappar nuuuu.)
Och Nicklas Wikegård stod i en keps från finlands hockeylandslag som hade en massa autografer på.

Vilken skön upplevelse.

Jag vill efter detta lägga ut en inbjudan till dessa två herrar på en After Match vid svea svins Husbil under VM.
Så vi får uppleva mer snack och munhuggningar om hockey.

Det lär bli en match mellan Ljummen Koskenkorva Vs. Smekande kall Absolut Vodka.

Charlie

Charlie "challe" Warnerud har i dag lämnat oss för gott efter en tids sjukdom.

Charlie var en legend bland oss hockeyfans, det fanns ingen känd hockeyspelare i tre kronor som inte Chalie hade mött eller pratat med.
Jag Peter Nilses lärde känna Challe när jag blev medlem i svenska vm klubben.
Han hade ett hjärta av guld och han brydde sig om alla människor som fanns i hans närhet, och jag kan minnas de gånger vi satt runt omkring honom och lyssnade på hans historier som handlade om hockey både nationellt och internationellt, och där var han en sann Djurgårdare.

Charlie var Klubbmästare i Svenska VM klubben och där var han den som alltid skickade kort till alla medlemmar när de hade sina bemärkelsedagar och han hade järnkoll på när dessa datum var.

Charlie kommer att lämna ett otroligt tomrum hos oss hockey fans när vi nu drar på VM till våren.
Men jag lovar att alla hockeyspelande änglar kommer att få en riktig Hockey supporter, så nu blir det drag på hemmamatcherna mellan St: per Blue Angels Vs Jesus Mighty Ducks.

Vi i Svea Svin vill hedra Charlie Warnerud och Challe, vi ses over there.

Skål Challe!

P5170020
Challe under VM i Kanada, det VM som kom att bli hans sista.

Snart

Satt och funderade vad man skulle skriva om på bloggen.
Läste en del mail korrespondens från våra vänner.

Att man skulle vara förrädare om man umgicks med finnarna.
En sanning med modifikation.

Efter vm i kanada så slog det mig att det fanns mycket sympatiska finnar med.

Och med tanke på hur många finndödare vi har fått i svenska hockeylandslaget så funderar jag på hur det kommer sig att vi älskar att hata dessa grannar.
Tänk vad trist det skulle bli att åka på VM om vi inte fick ha dessa hatmatcher.

Och en sak är säker i alla fall.
De blir trevligare att umgås med ju längre de kommer från sitt land i Km.

Olika själ varför vi älskar att hata dessa "finnar"

Alla finns bär kniv!
Självklart, vad skall man annars pära?
Inse att en hagelbössa är para klumpig & vilka roplem får man inte, när man skall hämta ut pengar på panken.

Alla finnar slåss jämt & ständigt!
Di slåss inte jämt, de måste ju hinna supa & pasta med.

Varför bastar alla finnar?
De vill inte slösa på duschvatten, när man kan svettas bort siten!

Finnar svär hela tiden!
Ihelvete heller! Perkele är ingen svordom, det är ett kraftuttryck.

Varför bär finnar kummistövlar & träningsoverall (finsk gåbortkostym)
De vet ju inte när det börjar regna på spjuttävlingen.

Alla finna är bra på backhoppning!
Nej para dem som inte är bra på spjut,hockibocki,ralli,vormel1, längdskidor.

Varför emigrerade då finnar till sverige, om det nu var så bra i finland?
De var tvugna att agera, så att de inte skulle få ett u-land som granne.
Dessutom ville de dela med sig av deras kunskaper om hockibocki, mopiltelefoner, tesign, arkitektur.

Finnar dricker bara koskenkorva!
Inte para, de ricker Finlandia, KOFF, & lapin kulta med.

Finnar kan inte blanda grogg!
Jodå Vegetarisk mix: 8 cl kosken, lägg i en ärta och låt den dra i vyra sekunder, ta bort ärtan , drick!

Är bastu & sauna samma sak?
Pastu är för svenskar, något där finnar byter om, sauna är där finnar pastar.


Så snart skall en ny finndödare födas under VM 2009.
Bild093

Att döda finnarna(!?)

Ibland så hajar man till lite mer än annars när man slösurfar runt på datavebben. Expressen kör just nu en grej som dom kallar "Bli vår näste Finndödare". I samarbete med Ilta Sanomat så har dom en virtuell landskamp pä nätet. Så passa på att logga in och regga ditt virtuella lag.
Genom att klicka på länken nedan så kan du även se en skön lista som en gång för alla bevisar att finland inte bara är en leksaksnation när det gäller Hockey, utan även suger i andra idrotter!

Nu klämmer vi finnarna!!!


Bild 1

Årets stass (Gabbe)

Det finns dom som undrat över om det här blivit ännu en i raden av modebloggar efter Nilses' inlägg om om kläder som han ska ha under VM. Vi kan meddela att det är det inte, men givetvis så är våra kläder en del av det som ÄR Ishockey VM så givetvis ska vi delge er detta.
Själv har man sytt och tråcklat och stuckit sina fingrar på nålar den senaste tiden. Gamla märken ska av från tröjorna och nya ska på. I år så har jag även prövat att sätta på ytterligare märken på brallorna.
Under dom få dagar som är kvar så ska märkena på bortatröjan sys om och ytterligare märken ska sys på på byxorna. Bland annat så ska märken för Sveriges, Tysklands, Kanadas och Slovakiens hockeyförbund på.
Inte heller i år så kommer jag att köra med knäskydd på brallorna även om det är skönast för knäna om man inte kan resa sig upp och tvingas ta sig fram på alla fyra, så som var fallet efter bl a VM i Zürich 1998 när man kom ut från Berhalle wolf.
stass
Den tjeckiska halsduken fick jag under VM i Riga i present av en tjeckisk tjej och den har hängt med sedan dess. Tillsammans med "Mästarhalsduken" så är dom ett bra komplement till årets VM-stass som i övrigt består av en seglarmössa från VM 2000 och ett bar solbrillor (ej på bild) från VM 1996.
VM-byxorna är ett par standard Blåkläder som förutom märkena förbättrats med Guldrevärer och Tre Kronor i tyg. Revärerna och kronorna har sytts på av ett gudbarn till en av Finlands tidigare presidenter (hur coolt är inte det på en skala!!)

Return of the drunks

Fredner kommer återigen att bevista VM och göra sitt bästa för att trumma upp dom svenska supportrarna i brygga.
För er som inte känner denne man så kan man utan att skämmas säga att det är Fredner som på egen hand givit Hockeyfyllan ett ansikte. Aldrig har väl hockeypubliken sett en så sluddrande, packad och glad person som Fredner när han får vingla fram mellan stolsraderna på någon arena vilt bankande på sin trumma, oftast med en avslagen trumpinne i ena handen.

Fredner har nu i alla fall meddelat att han kommer i år, något som vi ser fram emot eftersom han bangat ur dom senaste två åren.
Nilses kommer få ett bra komplement till trummandet i år.
17
Fredner är personen till vänster på bilden.

En annan person som vi vet kommer i år är Briza från Tjeckien. Briza är en av dom verkliga legendarerna i VM-sammanhang med hundrafemtielva VM bakom sig. Han var inte med under VM i Kanada på grund av "det är ju rökförbud på alla flyg över dit, och ert vidriga svenska snus vägrar jag stoppa i käften"
Vid samtal ikväll med Milan Hejduk från Briza fanclub så bekräftade densamme att "The Briza is back!". Mycket skoj för här snackar vi om ett äkta tjeckiskt riksfyllo! För den intresserade så kommer Briza fanclub ner till Bern när dom har spelledigt och dom kommer i år att bli 16 pers från denna fanclub.
027
Briza under VM i Moskva.

Bergman kommer!
Bergman, denne evige Leksandssupporter meddelar att han åter kommer att bevista Hockey VM.
Han har inte bevistat VM sedan 2003 i Åbo och han ska, enligt källor nära Bergman, ha sagt att "Aldrig mer att jag besöker VM och riskerar att träffa dessa människor!".
Men nu verkar det som att han ombestämt sig och kommer ner till VM. Men för att vara på den säkra sidan så kommer, enligt samma källor, Bergman att enligt vara på VM under grund- och kvalspel för att slippa träffa dessa personer.
Vi ser fram emot att återigen få träffa denne man, denne gigant inom hockeyfylleriet under VM i Schweiz.
bergmansover2

Några personer ur ett gäng som tidigare hette Ruskiga Röjarna kommer att komma til VM enligt obekräftade uppgifter.
Ruskiga Röjarna försökte under några år att utmärka sig som "konkurrenter" till Svea Svin som "VM:s värsta suputer och fyllhundar". Men det slutade, som det verkar, med en total genomklappning under VM i Riga. Medlemmar ur den finska sektionen av röjarna klippte sönder sina hockeytröjor och efter det så har det varit tomt med ruskiga röjare då dom inte kommit till VM i Moskva eller Quebec och även deras hemsida ligger nere sedan några år.
Det vi fått meddelat är nu att en (1) person ur röjarna kommer tillsammans med två kompisar. "röjarna" är med andra ord inte längre ens en tumme och det är numera Svea Svin som återigen står ensam på tronen över plakata VM-alkisar.
Dock är det skoj att röjarnas Johnny kommer ner till VM, det ska sägas!
rr-johnny1
-Ska jag på VM ijenn? Helt crejsy!!!

I övrigt så kommer Tina och Veronika ner den 25 till VM, Ellu & Co har vi i dagsläget inga uppgifter om, men dom är nog på VM från dag 1 som vanligt.

För övrigt så saknar vi Jörgen, vår favvo-Brynäsare. VM blev lite tommare efter att han slutade åka.
63

Årets stass (Nilses)

satan så skönt, ledig tills på tisdag.
Tänkte redan i morse att idag så skall jag se till att inhandla ett par trumstockar.
Efter att dagen har segat sig fram likt en måndag efter hemkomsten från ett VM så gav jag mig ut i stockholmsvimlet och njöt av "vackra sveeenska flikkkka" och lite storstadspuls innan jag skulle ta den blå "sölkorven" 676:an till Norrtälje.
Efter att ha inhandlat ett par brallor för att ha på jobbet så hoppade jag på den blå och begav mig till Norrtan.
In på musikaffären och ett par grova trumstockar plockades fram av personalen, och precis när jag skulle pröjsa så såg jag i ögonvrån en blå tamburin.
Ett måste att ha med sej, jag vet en i gänget som kommer att bli som ett litet barn på julafton när han får den i sin hand inför match.
med sitt finska påbrå så vet jag att han skulle bli överlycklig om han får en gaffatejpad konservburk fylld med torkade hörntänder att skramla med inför en finsk hockey bockey match.
stass
på bilden ser man att snart är VM här!
Bengt-Åke vi är på väg nu.. sätt på kaffe till kasken....

Måste skaffa brallor

91b583d5fc
Just nu så är det slutspurt inför vm.
Det enda som saknas nu är ett par slitstarka brallor att kunna ha under VM.
Men eftersom jag pendlar till min krog i stockholm så är jag inte hemma i tid för att hinna ekipera mig i dessa briljana brallor från blaaaaaaklader eller jobbman.
Men skall nog försöka idag då jag måste tamej hem tidigare för att gratta min son som idag fyller tånn åring.
Tänk så många häftiga VM han har framför sig att ha skoj på!

sen skall jag försöka plocka fram mina otroligt skickliga färdigheter från syjuntan i skolan.
Jisses vilka kalla kårar man får vid bara tanken av dessa hemska lektionstimmar i syslöjd.

Men jag har ju hela påsken på mej.

Sen skall jag börja packa väska för färden till årets höjdpunkt.

Varje morgon på bussen när man är på väg till stockholm och solen stiger upp så kommer det där suget efter hockey vm.

men snart så,, jooodelaaaa ho ho....

here we come.

Det kom ett IM...

Nilses är taggad som bara den inför VM, precis som vi andra. Det är därför som man när man sitter på jobbet och halvsover rycker till när det plingar till på Skype och följande konversation utspelar sig:

[01.04.09 09.26.59] Nilses: tjing
[01.04.09 09.27.29] Nilses: fan jag skulle vilja vara ledig en hel vecka på en öde ö i karibiska havet
[01.04.09 09.27.52] Nilses: med en fet internetlina så man kunde göra klart allt på hemsidor och skit

[01.04.09 09.30.51] Gabbe: ok, det var fanimmej det mest geekiga som jag hört under hela 2009 utan konkurrens. En Normal människa hade bytt ut internetlinan mot en söt Tjeckiska med fin kropp. Men inte Mister Nilson! Nej, han vil ha ett fett bredband i karibien.
[01.04.09 09.30.54] Gabbe: GEEEEEEEEK!!!!!!

[01.04.09 09.31.09] Nilses: hahaha

[01.04.09 09.31.21] Gabbe: Lysande!
[01.04.09 09.31.41] Gabbe: Det där kommer på bloggen, det ska du ha jävligt klart för dig.
J1200x1600-00168
Gabbe och Grodman med söt tjej från Tjeckien.

Annars så var Nilses orolig inför VM och diskussionen handlade mest om huruvida Patrik skulle köpa bira i Tyskland eller i Schweiz.
För er som inte är helt informerade så kommer alltså Patrik att fixa husbil i Tyskland en eller två dagar innan vi kommer ner och ser till att den är fylld med öl och sprit så vi kan börja hinka direkt när vi andra kommer den 28:e. Nilses undrade om detta med logistiken och ett samtal senare till Patrik och en halv utskällning om att "tror ni att jag är efterbliven eller, era alkade jävlar?" så gjordes det klart att öl köps in i Tyskland. Usch, han kan vara så sur ibland, vår alldeles egen Lasse-Kongo.
Nu blir det till att skicka ut mail igen om att mer pengar ska in till resekassan. 25€ per skalle för bira och 50€ extra till Nilses för flygbiljetterna.
Som sagt, vi är organiserade som ett Preussiskt regemente!!
(nåja, kanske inte riktigt)