VM:s största skämt...

...utser vi redan nu, utan tvekan, arrangörerna i Lettland som inte kan se till att det finns ordentlig is i Skonto!!! Vi har aldrig sett någonting liknande, inte i hobbyhallen i Canazei, inte i Jubileumsstadion i St. Petersburg (byggd 1976), inte i den utfattiga industristaden Ostrava. Det e helt sinnessjukt att dom inte har kunnat få det att fungera sedan dom fick reda på att dom skulle arrangera VM. Skam, skam, skam på er!!

Det rapporteras från Riga att dom svenska supportrarna är riktigt underbemannade. Dom som verkligen tagit tag i festandet på plats verkar helt klart vara Norrmännen som festar sig igenom dagarna och nätterna. Till och med
Aftonbladet uppmärksammar det, och vi kan bara konstatera att Ni som är på plats gör ett jättejobb att heja fram våra Svenska Guldhjältar till fortsatta framgångar.

På souvernirfronten meddelas att det som man vill ha finns att köpa. Såväl tygmärken, halsdukar och annat krimskrams finns att köpa till överpris, precis som vanligt.

Vädret i Riga är fortsatt midsommarvarmt och det ser ut att bi ett riktigt toppen-VM för oss andra som fortfarande ivrigt väntar på att få komma iväg.
För er som undrar så kommer Svea Svin att anlända till Riga på Lördag, och inte som tidigare meddelats, på Fredag. Från vårt gäng kommer i stort sätt alla att komma över i år! Nilses och Pernilla kommer över den 17:e dock. Då j-ar ska det trummas i arenan.

Det rör på sig...

..där borta i Öster!
Det meddelas att fylleriet var totalt under Söndagen. Enligt vår finska uppgiftslämnare så är det norrmännen som håller festens fana högst under inledningen av detta VM. Ord som "Superfest" återkommer i rapporteringen från söndagsnatten i Riga. Från åskådarhorisont så verkar det som ett riktigt bra och skojigt evenemang så här långt.

Enligt samma uppgiftslämnare så är vädret i klass med Tysklands-VM 2001, det vill säga total högsommar. Så för er (och) oss som kommer över om några dagar så blir det även till att packa ner ett par shorts i bagaget.

Dagens medialänk kommer från
Expressen som förfasar sig över att "... supandet på VM är en skam för hockeyn". Kom ner på jorden och ta inte saker så himla allvarligt är vår enda kommentar.

Det är nu fyra dagar till Svea Svin anländer till Riga och vårt Trettonde Ishockey VM.

Efter dom första matcherna

Det verkar som att festen kommit igång på riktigt borta i Riga. Av vad folk meddelar som är på plats så var det sen sänggång igår så det tar ett tag för folk att komma igång med festandet. förutom letter så domineras supporterskarorna av finnar, danskar och Norrmän. Tydligen så är även säkerhetskontrollerna enligt uppgift "helt sinnessjuka". Dessutsom ska man tydligen se upp med "folk som försöker luras" om det gäller biljetter/biljettpriser eller någonting annat vet vi inte. Men helt klart är det på sin plats att vara på sin vakt.

En rolig sak är även att se att det kommit ner ett litet gäng med Blå/Gula supportrar som syntes i TV under UKR-SWE. Såväl tjejerna med kjolarna (VM 2005) syntes i bild och han-som-vi-aldrig-kommer-ihåg-vad-han-heter med Hockeytröjan från VM 1993 var på plats och sjöng med under nationalsången.

Men man undrar ju vad i h-e det är som sker med isen! Bokstavligt talat. Arrangörerna har haft flera år på sig att fixa en is som håller inne på Skonto arena. Att då se domarna tvingas "reparera" densamma med snö och vatten från en vattenflaska ger ju ett riktigt amatörskimmer över dom lettiska arrangörerna. Se till att det åtgärdas!

En annan sak som upprör är dom svenska journalisternas defatism vad gäller årets VM-turnering!
DN hävdar i någon form av förvirring att finland(!) skulle vara favorit till Guldet och sågar Dom Olympiska Mästarna rakt av.

Expressen kallar Dom Olympiska Mästarna "Alla tiders sämsta lag", tippar även att finland tar Guldet och är, om möjligt, ännu värre i sin sågning än DN.

Svenskan är väl den som gjort den mest seriösa analysen och tippar Tjeckien som Världsmästare. Dom avstår dessutom, moget nog, att inte såga ett lag som när artikeln skrevs inte ens spelat en enda match.

VM har börjat!

Rapporter börjar så smått komma in från dom lyckliga som får vara på plats i Riga och festa runt före och under matcherna.

Det meddelas om en mycket bra stämning både inne i centrala Riga och vid arenorna. Men tydligen så verkar det som att arrangörerna hal lagt det mesta krutet på den nya arenan. Det är där som det finns öltält och happenings. Den äldre arenan, där bl. a. Sverige spelar ska enligt uppgift vara en ganska öde plats.
Majoriteten av fans som i dagsläget befinner sig i Riga är finnar, Danskar, Norrmän och givetvis letter i mängd. Andelen Svenska fans är tydligen lätträknade.

Ölen då? Vafan kostar bärsen? undrar du. Jo, det ska tydligen ligga på priser rund 1.50 Lat per bira, vilket i runda slängar är ca 20 spänn. Överkomligt med andra ord. Vi får även meddelande om att det är folkvimmel överallt och mängder med discon så enligt vissa så kommer det här VM:et att "Bli mitt bästa någonsin".

Det är nu 6 dagar tills Svea Svin anländer till Riga. Är Du på plats och vill skicka en rapport så maila oss gärna Dina upplevelser på fyllskallar@sveasvin.se

Fem dagar kvar till VM...

..Spänningen stiger. Mail skrivs och samtal rings i en ständigt ökande takt. Drt känn verkligen att det är "VM i luften" som vi säger som varit med i ett antal år.

För första gången så kommer dessutom vi i Svea Svin att försöka rapportera dagligen från VM i Riga till er stackare som tvingas sitta hemma och kolla på TV.

Lämna gärna kommentarer, positiva och negativa, här i bloggen och till er som kommer till Riga under Ishockey VM så säger vi bara:
-Välkomna till årets största fest!