Widget

Ett inlägg som eg. inte handlar om VM, och eftersom det inte vart så bra med uppdateringar på bloggen dom senaste dagarna så slänger jag upp en Widget åt er att ha i Dashboard.
Det är en Widget som visar en Tre Kronor tröja och dagens datum med spelarens namn och nummer. "Laguppställningen" i widgeten är till största delen bestående av landslagstruppen till Vinter-OS i Turin där Sverige fullkomligt manglade dom finska kissekatterna i finalen.

Ladda hem och installera genom att klicka på tröjan nedan.
troja
Systemkrav: Mac OS X, 10.4 eller senare.

Vilken skit!

Ni som följt oss under åren och kanske även träffat oss på VM vet att det är en sak som är bland det första som vi kollar upp när vi kommer på plats - Souvenirerna!

Kvalitén på grejerna har vart alltifrån utmärkt till uselt. Det senare är tyvärr mer regel än undantag.
Tydligen så har ett företag som heter The Merchandisers av någon fullständigt outgrundlig anledning fått monopol på att tillverka souvenirerna till VM. Det är väl i och för sig inget problem om det inte vore för att kvalitén på det som säljs är att likställa med skräp. Vi har under ett flertal år, sedan 2005 närmare bestämt, sett t ex halsdukarna förvandlas till tjocka, snygga saker till något som mest ser ut som tunna tygbitar med tryck på.
Detsamma gäller tygmärkena som inte bara håller en usel kvalité, dom är dessutom väldigt fula rent estetiskt. Och aldrig så klarar dom av att göra ett märke som bara har logotypen för VM.

Årets VM-märke håller nog den lägsta klass som vi sett då det inte står vilket land som märket handlar om, inte vilket evenemang och inte vilket år.
Vi vet inte vilka personer som dom mutat för att få kränga sin skit år efter år, men det börjar fanimej bli dags att någon slår näven i bordet på IIHF och säger att dylig skit bara drar ner anseendet för VM. Det var bra tidigare när dom nationella förbunden utsåg vilka som skulle göra souvernirer, efter att det las ut till The merchandisers så har kvalitén på grejerna som säljs blivit sämre och sämre.

4539024_Accessories_Badge
Detta är designen på årets tygmärke för Ishockey VM i Schweiz.

Expressen

Expressen har idag ett test med tillfrågade landslagsspelares "bästa" borförklaringar för att inte ställa upp för sitt land i VM. Förvisso lite skoj till en början, men det är fanimej tragiskt att vuxna människor som tidigare fått chansen att visa upp sig under VM tycker att det inte är viktigt att ställa upp när landslagsledningen vill ha någonting tillbaka från dom.

Tacka vet jag Tommy Salo! Han ställde ALLTID upp når landslaget kallade och gav oss både VM- och OS-Guld. Han gnydde inte om "vara med familjen", "ont i håret", "ska på avmaskning", "rädda förhållandet med min pojkvän" och liknande skit.

salo_mail

Tommy Salo, en av våra allra störste ishockeyspelare!

På gång

Vi är väldigt organiserade i år.
Patrik ringde idag och var lite betänksam. "Det känns märkligt att det redan är två personer som betalat husbilen och bensinen, mer än en månad innan vi ska dra." Jo, det har blivit så för oss i år. Men det känns bra å andra sidan. Det kommer ändå att bli tillräckligt dom sista dagarna innan avresa så vi behöver nog inte oroa oss.
Som sagt så är det Grisbil som gäller, alltså att köras runt på fyllan av Patrik tillsammans med fem andra män och sova skafötters tillsammans. Nästan lite gay över det hela.

Även flygresan är betald för samtliga. Vad är det som sker med oss? Vi som fixade såna här saker dagarna innan vi drog.
Vi kanske börjar bli gamla.

Nytt spelschema

Spelschemat är helt ändrat och nu är det helt nya uppgifter som gäller. Kommer att uppdatera Infosajten så snart som det går med det nya schemat.