Årets stass (Gabbe)

Det finns dom som undrat över om det här blivit ännu en i raden av modebloggar efter Nilses' inlägg om om kläder som han ska ha under VM. Vi kan meddela att det är det inte, men givetvis så är våra kläder en del av det som ÄR Ishockey VM så givetvis ska vi delge er detta.
Själv har man sytt och tråcklat och stuckit sina fingrar på nålar den senaste tiden. Gamla märken ska av från tröjorna och nya ska på. I år så har jag även prövat att sätta på ytterligare märken på brallorna.
Under dom få dagar som är kvar så ska märkena på bortatröjan sys om och ytterligare märken ska sys på på byxorna. Bland annat så ska märken för Sveriges, Tysklands, Kanadas och Slovakiens hockeyförbund på.
Inte heller i år så kommer jag att köra med knäskydd på brallorna även om det är skönast för knäna om man inte kan resa sig upp och tvingas ta sig fram på alla fyra, så som var fallet efter bl a VM i Zürich 1998 när man kom ut från Berhalle wolf.
stass
Den tjeckiska halsduken fick jag under VM i Riga i present av en tjeckisk tjej och den har hängt med sedan dess. Tillsammans med "Mästarhalsduken" så är dom ett bra komplement till årets VM-stass som i övrigt består av en seglarmössa från VM 2000 och ett bar solbrillor (ej på bild) från VM 1996.
VM-byxorna är ett par standard Blåkläder som förutom märkena förbättrats med Guldrevärer och Tre Kronor i tyg. Revärerna och kronorna har sytts på av ett gudbarn till en av Finlands tidigare presidenter (hur coolt är inte det på en skala!!)

Årets stass (Nilses)

satan så skönt, ledig tills på tisdag.
Tänkte redan i morse att idag så skall jag se till att inhandla ett par trumstockar.
Efter att dagen har segat sig fram likt en måndag efter hemkomsten från ett VM så gav jag mig ut i stockholmsvimlet och njöt av "vackra sveeenska flikkkka" och lite storstadspuls innan jag skulle ta den blå "sölkorven" 676:an till Norrtälje.
Efter att ha inhandlat ett par brallor för att ha på jobbet så hoppade jag på den blå och begav mig till Norrtan.
In på musikaffären och ett par grova trumstockar plockades fram av personalen, och precis när jag skulle pröjsa så såg jag i ögonvrån en blå tamburin.
Ett måste att ha med sej, jag vet en i gänget som kommer att bli som ett litet barn på julafton när han får den i sin hand inför match.
med sitt finska påbrå så vet jag att han skulle bli överlycklig om han får en gaffatejpad konservburk fylld med torkade hörntänder att skramla med inför en finsk hockey bockey match.
stass
på bilden ser man att snart är VM här!
Bengt-Åke vi är på väg nu.. sätt på kaffe till kasken....

Måste skaffa brallor

91b583d5fc
Just nu så är det slutspurt inför vm.
Det enda som saknas nu är ett par slitstarka brallor att kunna ha under VM.
Men eftersom jag pendlar till min krog i stockholm så är jag inte hemma i tid för att hinna ekipera mig i dessa briljana brallor från blaaaaaaklader eller jobbman.
Men skall nog försöka idag då jag måste tamej hem tidigare för att gratta min son som idag fyller tånn åring.
Tänk så många häftiga VM han har framför sig att ha skoj på!

sen skall jag försöka plocka fram mina otroligt skickliga färdigheter från syjuntan i skolan.
Jisses vilka kalla kårar man får vid bara tanken av dessa hemska lektionstimmar i syslöjd.

Men jag har ju hela påsken på mej.

Sen skall jag börja packa väska för färden till årets höjdpunkt.

Varje morgon på bussen när man är på väg till stockholm och solen stiger upp så kommer det där suget efter hockey vm.

men snart så,, jooodelaaaa ho ho....

here we come.

På gång

Vi är väldigt organiserade i år.
Patrik ringde idag och var lite betänksam. "Det känns märkligt att det redan är två personer som betalat husbilen och bensinen, mer än en månad innan vi ska dra." Jo, det har blivit så för oss i år. Men det känns bra å andra sidan. Det kommer ändå att bli tillräckligt dom sista dagarna innan avresa så vi behöver nog inte oroa oss.
Som sagt så är det Grisbil som gäller, alltså att köras runt på fyllan av Patrik tillsammans med fem andra män och sova skafötters tillsammans. Nästan lite gay över det hela.

Även flygresan är betald för samtliga. Vad är det som sker med oss? Vi som fixade såna här saker dagarna innan vi drog.
Vi kanske börjar bli gamla.