Funderingar

finland har tydligen spelat match mot... Norge ikväll och vann med 5-0 (vem hade trott något annat). Från finska medier läser vi nu bland annat

Finland var ruskigt effektiva i powerplay då man avgjorde matchen. Något som är livsviktigt om man vill klara sig i VM. Finland fick spela med en man mer på isen tre gånger i första perioden och varje gång resulterade det i mål.

Det är alltså Norge som vi pratar om här. Herregud, våra morsor hade gjort mål i numerärt överläge mot Norge!
och

Förstakedjan ordnade en drömöppning...– Det är inte lätt att spela då man är klara favoriter. Jag är lite överraskad över att vårt spel såg så här bra ut redan i det här skedet av turneringen.

Man är alltså överraskad över att dom egna spelar bra mot Norge. Men den inställningen blir nog framtiden full av kallduschar för finland.

För att friska upp alla finnars (och andras) minne så såg löpsedlarna ut på det här viset dagen efter Tre Kronor mötte finland i final i Schweiz
DSC00023
Hela Södertälje och Eskilstuna grät den morgonen...


Under VM i Moskva så kom vår vän från finland, Ellu och hälsade på oss i vårt excellenta vandrarhem en morgon. Och jag (Gabbe) nyfiken som man är hade lite frågor till henne.
- Du Ellu, du var ju i Turin.
- Hmm, ja.
- Men alltså, du var där under hela OS, från start så att säga?
- Ja det var vi ju alltså...
- Jaja whatever. Men jag undrar. Du hade alltså spenderat, det måste ju ha varit tusentals Euro på detta, sett finland gå obesegrat genom hela OS, sett när Sverige förlorade mot Slovakien och därmed fick finland i final. Och sen så... Ja vi vet ju hur det evenemanget slutade. Jag undrar bara. Kan inte du berätta exakt hur besviken du var på en skala 1-100 när du gick ut från Stadio Olimpico di Torino, alltså hur besviken var du när all tid, allt engagemang, alla pengar bara *POFF* Borta?

Då blev hon ful i mun och kallade oss för en massa elaka saker, hon va inte alls någe snäll. Det är tacken för att man bryr sig om sina hockeykompisar och försöker delta i deras sorg.
För er som glömt hur löpsedlarna i finland kunde se ut dagen efter OS i Turin så kan vi uppdatera ert minne genom denna trevliga sak.
DSC00024

Och i år så utsätter dom sig för samma sak. Igen!
Att dom aldrig lär sig.

Tre Kronor vann mot Österrike med 7-1 och vi säger bara
- SO WHAT!!!

Direkt från VM

Det verkar som att Hockeyvantarna, som vi rapporterade om tidigare lyckas med det som vi själva önskar under VM, nämligen att rapportera direkt från händelsernas centrum. Se till att kolla in deras blogg för info om vad som sker i staden där Tre Kronor spelade upp finland på läktarna under VM-finalerna 1998.

Vi har ju själva förhoppningen att det kommer finnas tillräckligt med Wi-Fi hotspots i Bern så att vi kan uppdatera så gott det går under VM. Antingen så kommer det fungera eller så gör det inte det. Enkelt och klart. Hur som helst så kommer twittern att uppdateras eftersom den inte är beroende av Wi-Fi utan uppdateras från mobiltelefon.

Från den finska sidan

Ännu en blogg har tillkommit som berör det kommande Ishockey VM.
Det är två grabbar från Det Sanna finland - Åland, som kallar sig "Hockeyvantarna" och dom verkar förbereda sig på lämpligt sätt inför drabbningen i Schweiz om några dagar. Kolla in deras blogg där det finns analys av andra länders supportrar och annat. Det verkar som att dom laddar inför VM med att bland annat dricka mycket öl, bli fulla och mota såväl farbror Ågren i grind som bakishunger med Chips, något som vi i Svea Svin inte kan annat än att applådera!!! Bra jobbat grabbar.

Vi är inte helt säkra, men det verkar som att detta gäng kommer att försöka, precis som vi, att uppdatera med rapporter direkt från VM i Schweiz. Det finns all anledning att hålla koll på den här bloggen då dessa tydligen tar spritdrickandet på mycket stort allvar (vi snackar ju trots allt om folk som hejar på finland här).

bild
Övrig info:
En av killarna, Joachim Björkvall, som driver sajten har bidragit med material till Svea Svins hemsida i reportaget från VM 2005 i Innsbruck. Jockes farsa, Munken Björkvall var dessutom medresenär i Grisbilen under samma VM.

Om matchen SWE-FIN

Nu närmar sej VM med stormsteg och man börjar bli som ett barn som öppnar luckor inför julen.
Idag fick man sej en dos av hockeyfeber då den klassiska drabbningen mellan Finlands Kissemissar möte Tre kronor.

Och under denna sändning så fick man uppleva nått magiskt!
Och det var en sympatisk finne vid namn Kaj Kunnas.
Han stod i sudion och på klingande finlands svenska så körde han (alla vi som älskar sverige klappar nuuuu.)
Och Nicklas Wikegård stod i en keps från finlands hockeylandslag som hade en massa autografer på.

Vilken skön upplevelse.

Jag vill efter detta lägga ut en inbjudan till dessa två herrar på en After Match vid svea svins Husbil under VM.
Så vi får uppleva mer snack och munhuggningar om hockey.

Det lär bli en match mellan Ljummen Koskenkorva Vs. Smekande kall Absolut Vodka.

Snart

Satt och funderade vad man skulle skriva om på bloggen.
Läste en del mail korrespondens från våra vänner.

Att man skulle vara förrädare om man umgicks med finnarna.
En sanning med modifikation.

Efter vm i kanada så slog det mig att det fanns mycket sympatiska finnar med.

Och med tanke på hur många finndödare vi har fått i svenska hockeylandslaget så funderar jag på hur det kommer sig att vi älskar att hata dessa grannar.
Tänk vad trist det skulle bli att åka på VM om vi inte fick ha dessa hatmatcher.

Och en sak är säker i alla fall.
De blir trevligare att umgås med ju längre de kommer från sitt land i Km.

Olika själ varför vi älskar att hata dessa "finnar"

Alla finns bär kniv!
Självklart, vad skall man annars pära?
Inse att en hagelbössa är para klumpig & vilka roplem får man inte, när man skall hämta ut pengar på panken.

Alla finnar slåss jämt & ständigt!
Di slåss inte jämt, de måste ju hinna supa & pasta med.

Varför bastar alla finnar?
De vill inte slösa på duschvatten, när man kan svettas bort siten!

Finnar svär hela tiden!
Ihelvete heller! Perkele är ingen svordom, det är ett kraftuttryck.

Varför bär finnar kummistövlar & träningsoverall (finsk gåbortkostym)
De vet ju inte när det börjar regna på spjuttävlingen.

Alla finna är bra på backhoppning!
Nej para dem som inte är bra på spjut,hockibocki,ralli,vormel1, längdskidor.

Varför emigrerade då finnar till sverige, om det nu var så bra i finland?
De var tvugna att agera, så att de inte skulle få ett u-land som granne.
Dessutom ville de dela med sig av deras kunskaper om hockibocki, mopiltelefoner, tesign, arkitektur.

Finnar dricker bara koskenkorva!
Inte para, de ricker Finlandia, KOFF, & lapin kulta med.

Finnar kan inte blanda grogg!
Jodå Vegetarisk mix: 8 cl kosken, lägg i en ärta och låt den dra i vyra sekunder, ta bort ärtan , drick!

Är bastu & sauna samma sak?
Pastu är för svenskar, något där finnar byter om, sauna är där finnar pastar.


Så snart skall en ny finndödare födas under VM 2009.
Bild093

Att döda finnarna(!?)

Ibland så hajar man till lite mer än annars när man slösurfar runt på datavebben. Expressen kör just nu en grej som dom kallar "Bli vår näste Finndödare". I samarbete med Ilta Sanomat så har dom en virtuell landskamp pä nätet. Så passa på att logga in och regga ditt virtuella lag.
Genom att klicka på länken nedan så kan du även se en skön lista som en gång för alla bevisar att finland inte bara är en leksaksnation när det gäller Hockey, utan även suger i andra idrotter!

Nu klämmer vi finnarna!!!


Bild 1

Return of the drunks

Fredner kommer återigen att bevista VM och göra sitt bästa för att trumma upp dom svenska supportrarna i brygga.
För er som inte känner denne man så kan man utan att skämmas säga att det är Fredner som på egen hand givit Hockeyfyllan ett ansikte. Aldrig har väl hockeypubliken sett en så sluddrande, packad och glad person som Fredner när han får vingla fram mellan stolsraderna på någon arena vilt bankande på sin trumma, oftast med en avslagen trumpinne i ena handen.

Fredner har nu i alla fall meddelat att han kommer i år, något som vi ser fram emot eftersom han bangat ur dom senaste två åren.
Nilses kommer få ett bra komplement till trummandet i år.
17
Fredner är personen till vänster på bilden.

En annan person som vi vet kommer i år är Briza från Tjeckien. Briza är en av dom verkliga legendarerna i VM-sammanhang med hundrafemtielva VM bakom sig. Han var inte med under VM i Kanada på grund av "det är ju rökförbud på alla flyg över dit, och ert vidriga svenska snus vägrar jag stoppa i käften"
Vid samtal ikväll med Milan Hejduk från Briza fanclub så bekräftade densamme att "The Briza is back!". Mycket skoj för här snackar vi om ett äkta tjeckiskt riksfyllo! För den intresserade så kommer Briza fanclub ner till Bern när dom har spelledigt och dom kommer i år att bli 16 pers från denna fanclub.
027
Briza under VM i Moskva.

Bergman kommer!
Bergman, denne evige Leksandssupporter meddelar att han åter kommer att bevista Hockey VM.
Han har inte bevistat VM sedan 2003 i Åbo och han ska, enligt källor nära Bergman, ha sagt att "Aldrig mer att jag besöker VM och riskerar att träffa dessa människor!".
Men nu verkar det som att han ombestämt sig och kommer ner till VM. Men för att vara på den säkra sidan så kommer, enligt samma källor, Bergman att enligt vara på VM under grund- och kvalspel för att slippa träffa dessa personer.
Vi ser fram emot att återigen få träffa denne man, denne gigant inom hockeyfylleriet under VM i Schweiz.
bergmansover2

Några personer ur ett gäng som tidigare hette Ruskiga Röjarna kommer att komma til VM enligt obekräftade uppgifter.
Ruskiga Röjarna försökte under några år att utmärka sig som "konkurrenter" till Svea Svin som "VM:s värsta suputer och fyllhundar". Men det slutade, som det verkar, med en total genomklappning under VM i Riga. Medlemmar ur den finska sektionen av röjarna klippte sönder sina hockeytröjor och efter det så har det varit tomt med ruskiga röjare då dom inte kommit till VM i Moskva eller Quebec och även deras hemsida ligger nere sedan några år.
Det vi fått meddelat är nu att en (1) person ur röjarna kommer tillsammans med två kompisar. "röjarna" är med andra ord inte längre ens en tumme och det är numera Svea Svin som återigen står ensam på tronen över plakata VM-alkisar.
Dock är det skoj att röjarnas Johnny kommer ner till VM, det ska sägas!
rr-johnny1
-Ska jag på VM ijenn? Helt crejsy!!!

I övrigt så kommer Tina och Veronika ner den 25 till VM, Ellu & Co har vi i dagsläget inga uppgifter om, men dom är nog på VM från dag 1 som vanligt.

För övrigt så saknar vi Jörgen, vår favvo-Brynäsare. VM blev lite tommare efter att han slutade åka.
63