Mellandag

En mellandag to say the least.

Vi var fulla som as igår, det var fest, det var glam, det var hångel och bira som flödade. Och detta trots Tre Kronors snöliga förlust mot Kanada. Det var sjukt bra drag i tältet och vi måste verkligen säga att Schweisarna har lyckats med att göra ett riktigt skoj VM för fansen.

Igår så drog vi vidare från hallen till Desperado där vi träffade Omarks brorsa och delar av det amerikanska hockeylandslaget. Mycket fest och skoj.

Annars så sitter vi just nu och fortfarande och väntar på Patrik och Nilses som vart på en ABBA-cover konsert. Själva sitter vi och dricker med Veronika och Tina och ett gäng med finnar.

Finnarna detta VM har varit en, precis som förra VM, en mycket angenäm och trevlig upplevelse. Igår avrundade vi med en Amarettofylla i finnarnas husbil. Inte så smart, men jävlar vad fulla vi blev.

Vilket skitväder

Det är ett jäva regn här nere. Vaknade idag till att det pissade på husbilen så nu får det fanimej bli bra väder. Det har vi förtjänat.

Igår var den bästa dagen hittintills. Det var sol inför matchen och tusentals supportrar inne på arenan. Folk här nere är så sanslöst sjyssta och sympatiska och hjälpsamma. Inne på arenan och utanför är det alltid glada miner och ett jäkla tryck i hallen.

Fortsätter det på det här viset och vädret blir bättre så kommer det här bli det bästa VM:et sedan Ostrava 2004

SWE-SUI from Svea Svin on Vimeo.

Full fart igår!

Herrejävlar vilken fylla det blev igår!
Började vid arenan och blev intervjuade av Aftonbladet Webb-TV sen bar det vidare till en camping där vi just nu laddar inför matchen mot Schweiz.

När vi kom till campingen så visade det sig att vi bor grannar med ett gäng från Kassel. Ett stort partytält hade dom smällt upp som vi satt och söp med till långt inpå småtimmarna. Ett jäkla hallå och äntligen RIKTIG VM-stämning.Nu jävlar ska vi dänga Schweizare!!

Äntligen nät!

Helvette! Äntligen så har man fått nät här nere och kan uppdatera bloggen.

Vi har haft några kalla och regninga dagar, det har inte vart idealiskt väder så det har inte blivit mycket älgbord.
Tisdagen började med att Patrik hämtade oss på flygplatsen i Zürich för vidare transport ner till Bern. Vi var ganska mosiga efter att ha supit os igenom mändasnatten och sen rest Sthlm -> Berlin -> Zurich men vi höll festen uppe och det var skoj att vara på VM.
DSC01344
SWE-USA missades av Gabbe och Grodman på grund av fylla men Englund och Patrik va i alla fall inne på matchen (bilder kommer)

Vi har bott på en parkeringsplats hitintills men nu så är vi på en camping tillsamans med Veronica och Tina.

Englund har visat sig vara ett rigtigt fylle-as och vi är glada att ha honom i vår grupp. Det finns mycket att berätta om denne gigant, men vi är glada att ha honom i vår husbil då han passar in gott i vårt gäng. Mer än en gång har vi hittat detne existens raglandes runt i Bern under VM. *applåder*
DSC01359

Just nu sitter vi på en camping som sagt och det är ett gäng tyskar som bor intill oss och vi ska dit och se vad som sker. Partyt har inte hållit så bra fart än så länge även om vi själva har vart på både den ena och den andra. Ikväll så träffade vi ett gäng fulla suporters från Ungern. Mycket trevligt!

Imorgon kommer rapport om vad som händer ikväll. Det kommet nog att bli händelserikt.

Vårt boende

Efter mycket om och men så har vi äntligen fått veta vad det är som vi ska bo i under VM. Patrik har hyrt upp en husbil av typen Rimor Europeo 89 Bunk bed. Enligt Patrik är det den grymmaste grisbil som vi haft och det verkar onekligen som att både en och annan grogg kommer att hällas upp, mängder med bira som ska sänkas och fester utöver det vanliga kommer att arrangeras inför och efter match.
Katamarano_7_A01


Funderingar

finland har tydligen spelat match mot... Norge ikväll och vann med 5-0 (vem hade trott något annat). Från finska medier läser vi nu bland annat

Finland var ruskigt effektiva i powerplay då man avgjorde matchen. Något som är livsviktigt om man vill klara sig i VM. Finland fick spela med en man mer på isen tre gånger i första perioden och varje gång resulterade det i mål.

Det är alltså Norge som vi pratar om här. Herregud, våra morsor hade gjort mål i numerärt överläge mot Norge!
och

Förstakedjan ordnade en drömöppning...– Det är inte lätt att spela då man är klara favoriter. Jag är lite överraskad över att vårt spel såg så här bra ut redan i det här skedet av turneringen.

Man är alltså överraskad över att dom egna spelar bra mot Norge. Men den inställningen blir nog framtiden full av kallduschar för finland.

För att friska upp alla finnars (och andras) minne så såg löpsedlarna ut på det här viset dagen efter Tre Kronor mötte finland i final i Schweiz
DSC00023
Hela Södertälje och Eskilstuna grät den morgonen...


Under VM i Moskva så kom vår vän från finland, Ellu och hälsade på oss i vårt excellenta vandrarhem en morgon. Och jag (Gabbe) nyfiken som man är hade lite frågor till henne.
- Du Ellu, du var ju i Turin.
- Hmm, ja.
- Men alltså, du var där under hela OS, från start så att säga?
- Ja det var vi ju alltså...
- Jaja whatever. Men jag undrar. Du hade alltså spenderat, det måste ju ha varit tusentals Euro på detta, sett finland gå obesegrat genom hela OS, sett när Sverige förlorade mot Slovakien och därmed fick finland i final. Och sen så... Ja vi vet ju hur det evenemanget slutade. Jag undrar bara. Kan inte du berätta exakt hur besviken du var på en skala 1-100 när du gick ut från Stadio Olimpico di Torino, alltså hur besviken var du när all tid, allt engagemang, alla pengar bara *POFF* Borta?

Då blev hon ful i mun och kallade oss för en massa elaka saker, hon va inte alls någe snäll. Det är tacken för att man bryr sig om sina hockeykompisar och försöker delta i deras sorg.
För er som glömt hur löpsedlarna i finland kunde se ut dagen efter OS i Turin så kan vi uppdatera ert minne genom denna trevliga sak.
DSC00024

Och i år så utsätter dom sig för samma sak. Igen!
Att dom aldrig lär sig.

Tre Kronor vann mot Österrike med 7-1 och vi säger bara
- SO WHAT!!!

Förberedelser

Nu går vi in i slutfasen inför VM. Patrik e redan "på plats" så att säga. Well, han är i Stuttgart fortfarande av någon anledning. Han rapporterar att han "hyrt den största husbilen som dom hade" han nämner "Den är så stor att man kan ha väskorna i dushrummet i toaletten" (?!). Vad är det han har hyrt egentligen, den låter ju helt enorm! Och eftersom Patrik är en fullständig teknikidiot så är det inte ens att tänka på att be honom MMS:a eller maila en bild på den. Så vi får bara gissa.

Grodan har införskaffat hockeybyxor, men han påtalade att det är reflexer längst ner på dom. Förklarade att "Dom reflexerna ska av per omedelbart!". Det är på grund av att dessa jävla reflexer förstör varenda bild som tas. I övrigt så ska han sy på sina tygmärken i helgen på hokeytröjan.
171
Don´t fuck up our pics!

Nilses håller på med det sista som gäller karolineruniformerna som vi ska ha på oss i år. Vi har sagt att uniformerna har vi på matchdagarna innan och under match, på ledig tid så är det hemmatröja som gäller (för oss som har med båda varianterna). När det inte är matchdag så har den som har med sig bortatröja på sig den. Nilses ska även fixa trumma under helgen. Vi räknar med att våra uppenbarelser i karolineruniformer kommer att väcka minst like mycket uppmärksamhet i år som dom gjorde under VM i Moskva och vår förhoppning är att synas i såväl TV som i dagspressen som dom smutsiga små mediahoror vi är.

Själv ska jag (Gabbe) sy på dom sista märkena på bortatröjan så att den är i ordning, byxorna och hemmatröjan är "färdiga" så nu är det bara ner med allt som ska med i en väska så drar vi.

Ännu en fundering gäller Spriten, hur blir det med den? Vi blev lovade av Patrik att han skulle fixa detta åt oss och vi hoppas att han gör det. Att inleda VM med Coca Cola och mineralvatten vore inte skoj. Men vi sätter vår tilltro att sprit- och ölproblemet löser sig på ett, för oss, bra sätt då "ett nyktert VM" är en lika galen paradox som "Torrt vatten" eller "en finne som vinner"

Från den finska sidan

Ännu en blogg har tillkommit som berör det kommande Ishockey VM.
Det är två grabbar från Det Sanna finland - Åland, som kallar sig "Hockeyvantarna" och dom verkar förbereda sig på lämpligt sätt inför drabbningen i Schweiz om några dagar. Kolla in deras blogg där det finns analys av andra länders supportrar och annat. Det verkar som att dom laddar inför VM med att bland annat dricka mycket öl, bli fulla och mota såväl farbror Ågren i grind som bakishunger med Chips, något som vi i Svea Svin inte kan annat än att applådera!!! Bra jobbat grabbar.

Vi är inte helt säkra, men det verkar som att detta gäng kommer att försöka, precis som vi, att uppdatera med rapporter direkt från VM i Schweiz. Det finns all anledning att hålla koll på den här bloggen då dessa tydligen tar spritdrickandet på mycket stort allvar (vi snackar ju trots allt om folk som hejar på finland här).

bild
Övrig info:
En av killarna, Joachim Björkvall, som driver sajten har bidragit med material till Svea Svins hemsida i reportaget från VM 2005 i Innsbruck. Jockes farsa, Munken Björkvall var dessutom medresenär i Grisbilen under samma VM.

Borgen is back!

Burning Jack feat. Nick Borgen har i år, för första gången sedan 1995, kokat ihop en låt till Ishockey VM. Årets inofficiella låt heter "Highway to Gold" och är i vårt tycke milsvida bättre än den musikaliska avföring som den Officiella CD:n innehåller (blogginlägg kommer om det).
Lyssna på årets svenska VM-låt genom att klicka nedan.

highway-to-gold

Charlie

Charlie "challe" Warnerud har i dag lämnat oss för gott efter en tids sjukdom.

Charlie var en legend bland oss hockeyfans, det fanns ingen känd hockeyspelare i tre kronor som inte Chalie hade mött eller pratat med.
Jag Peter Nilses lärde känna Challe när jag blev medlem i svenska vm klubben.
Han hade ett hjärta av guld och han brydde sig om alla människor som fanns i hans närhet, och jag kan minnas de gånger vi satt runt omkring honom och lyssnade på hans historier som handlade om hockey både nationellt och internationellt, och där var han en sann Djurgårdare.

Charlie var Klubbmästare i Svenska VM klubben och där var han den som alltid skickade kort till alla medlemmar när de hade sina bemärkelsedagar och han hade järnkoll på när dessa datum var.

Charlie kommer att lämna ett otroligt tomrum hos oss hockey fans när vi nu drar på VM till våren.
Men jag lovar att alla hockeyspelande änglar kommer att få en riktig Hockey supporter, så nu blir det drag på hemmamatcherna mellan St: per Blue Angels Vs Jesus Mighty Ducks.

Vi i Svea Svin vill hedra Charlie Warnerud och Challe, vi ses over there.

Skål Challe!

P5170020
Challe under VM i Kanada, det VM som kom att bli hans sista.

Att döda finnarna(!?)

Ibland så hajar man till lite mer än annars när man slösurfar runt på datavebben. Expressen kör just nu en grej som dom kallar "Bli vår näste Finndödare". I samarbete med Ilta Sanomat så har dom en virtuell landskamp pä nätet. Så passa på att logga in och regga ditt virtuella lag.
Genom att klicka på länken nedan så kan du även se en skön lista som en gång för alla bevisar att finland inte bara är en leksaksnation när det gäller Hockey, utan även suger i andra idrotter!

Nu klämmer vi finnarna!!!


Bild 1

Årets stass (Gabbe)

Det finns dom som undrat över om det här blivit ännu en i raden av modebloggar efter Nilses' inlägg om om kläder som han ska ha under VM. Vi kan meddela att det är det inte, men givetvis så är våra kläder en del av det som ÄR Ishockey VM så givetvis ska vi delge er detta.
Själv har man sytt och tråcklat och stuckit sina fingrar på nålar den senaste tiden. Gamla märken ska av från tröjorna och nya ska på. I år så har jag även prövat att sätta på ytterligare märken på brallorna.
Under dom få dagar som är kvar så ska märkena på bortatröjan sys om och ytterligare märken ska sys på på byxorna. Bland annat så ska märken för Sveriges, Tysklands, Kanadas och Slovakiens hockeyförbund på.
Inte heller i år så kommer jag att köra med knäskydd på brallorna även om det är skönast för knäna om man inte kan resa sig upp och tvingas ta sig fram på alla fyra, så som var fallet efter bl a VM i Zürich 1998 när man kom ut från Berhalle wolf.
stass
Den tjeckiska halsduken fick jag under VM i Riga i present av en tjeckisk tjej och den har hängt med sedan dess. Tillsammans med "Mästarhalsduken" så är dom ett bra komplement till årets VM-stass som i övrigt består av en seglarmössa från VM 2000 och ett bar solbrillor (ej på bild) från VM 1996.
VM-byxorna är ett par standard Blåkläder som förutom märkena förbättrats med Guldrevärer och Tre Kronor i tyg. Revärerna och kronorna har sytts på av ett gudbarn till en av Finlands tidigare presidenter (hur coolt är inte det på en skala!!)

Return of the drunks

Fredner kommer återigen att bevista VM och göra sitt bästa för att trumma upp dom svenska supportrarna i brygga.
För er som inte känner denne man så kan man utan att skämmas säga att det är Fredner som på egen hand givit Hockeyfyllan ett ansikte. Aldrig har väl hockeypubliken sett en så sluddrande, packad och glad person som Fredner när han får vingla fram mellan stolsraderna på någon arena vilt bankande på sin trumma, oftast med en avslagen trumpinne i ena handen.

Fredner har nu i alla fall meddelat att han kommer i år, något som vi ser fram emot eftersom han bangat ur dom senaste två åren.
Nilses kommer få ett bra komplement till trummandet i år.
17
Fredner är personen till vänster på bilden.

En annan person som vi vet kommer i år är Briza från Tjeckien. Briza är en av dom verkliga legendarerna i VM-sammanhang med hundrafemtielva VM bakom sig. Han var inte med under VM i Kanada på grund av "det är ju rökförbud på alla flyg över dit, och ert vidriga svenska snus vägrar jag stoppa i käften"
Vid samtal ikväll med Milan Hejduk från Briza fanclub så bekräftade densamme att "The Briza is back!". Mycket skoj för här snackar vi om ett äkta tjeckiskt riksfyllo! För den intresserade så kommer Briza fanclub ner till Bern när dom har spelledigt och dom kommer i år att bli 16 pers från denna fanclub.
027
Briza under VM i Moskva.

Bergman kommer!
Bergman, denne evige Leksandssupporter meddelar att han åter kommer att bevista Hockey VM.
Han har inte bevistat VM sedan 2003 i Åbo och han ska, enligt källor nära Bergman, ha sagt att "Aldrig mer att jag besöker VM och riskerar att träffa dessa människor!".
Men nu verkar det som att han ombestämt sig och kommer ner till VM. Men för att vara på den säkra sidan så kommer, enligt samma källor, Bergman att enligt vara på VM under grund- och kvalspel för att slippa träffa dessa personer.
Vi ser fram emot att återigen få träffa denne man, denne gigant inom hockeyfylleriet under VM i Schweiz.
bergmansover2

Några personer ur ett gäng som tidigare hette Ruskiga Röjarna kommer att komma til VM enligt obekräftade uppgifter.
Ruskiga Röjarna försökte under några år att utmärka sig som "konkurrenter" till Svea Svin som "VM:s värsta suputer och fyllhundar". Men det slutade, som det verkar, med en total genomklappning under VM i Riga. Medlemmar ur den finska sektionen av röjarna klippte sönder sina hockeytröjor och efter det så har det varit tomt med ruskiga röjare då dom inte kommit till VM i Moskva eller Quebec och även deras hemsida ligger nere sedan några år.
Det vi fått meddelat är nu att en (1) person ur röjarna kommer tillsammans med två kompisar. "röjarna" är med andra ord inte längre ens en tumme och det är numera Svea Svin som återigen står ensam på tronen över plakata VM-alkisar.
Dock är det skoj att röjarnas Johnny kommer ner till VM, det ska sägas!
rr-johnny1
-Ska jag på VM ijenn? Helt crejsy!!!

I övrigt så kommer Tina och Veronika ner den 25 till VM, Ellu & Co har vi i dagsläget inga uppgifter om, men dom är nog på VM från dag 1 som vanligt.

För övrigt så saknar vi Jörgen, vår favvo-Brynäsare. VM blev lite tommare efter att han slutade åka.
63

Vilken skit!

Ni som följt oss under åren och kanske även träffat oss på VM vet att det är en sak som är bland det första som vi kollar upp när vi kommer på plats - Souvenirerna!

Kvalitén på grejerna har vart alltifrån utmärkt till uselt. Det senare är tyvärr mer regel än undantag.
Tydligen så har ett företag som heter The Merchandisers av någon fullständigt outgrundlig anledning fått monopol på att tillverka souvenirerna till VM. Det är väl i och för sig inget problem om det inte vore för att kvalitén på det som säljs är att likställa med skräp. Vi har under ett flertal år, sedan 2005 närmare bestämt, sett t ex halsdukarna förvandlas till tjocka, snygga saker till något som mest ser ut som tunna tygbitar med tryck på.
Detsamma gäller tygmärkena som inte bara håller en usel kvalité, dom är dessutom väldigt fula rent estetiskt. Och aldrig så klarar dom av att göra ett märke som bara har logotypen för VM.

Årets VM-märke håller nog den lägsta klass som vi sett då det inte står vilket land som märket handlar om, inte vilket evenemang och inte vilket år.
Vi vet inte vilka personer som dom mutat för att få kränga sin skit år efter år, men det börjar fanimej bli dags att någon slår näven i bordet på IIHF och säger att dylig skit bara drar ner anseendet för VM. Det var bra tidigare när dom nationella förbunden utsåg vilka som skulle göra souvernirer, efter att det las ut till The merchandisers så har kvalitén på grejerna som säljs blivit sämre och sämre.

4539024_Accessories_Badge
Detta är designen på årets tygmärke för Ishockey VM i Schweiz.

Expressen

Expressen har idag ett test med tillfrågade landslagsspelares "bästa" borförklaringar för att inte ställa upp för sitt land i VM. Förvisso lite skoj till en början, men det är fanimej tragiskt att vuxna människor som tidigare fått chansen att visa upp sig under VM tycker att det inte är viktigt att ställa upp när landslagsledningen vill ha någonting tillbaka från dom.

Tacka vet jag Tommy Salo! Han ställde ALLTID upp når landslaget kallade och gav oss både VM- och OS-Guld. Han gnydde inte om "vara med familjen", "ont i håret", "ska på avmaskning", "rädda förhållandet med min pojkvän" och liknande skit.

salo_mail

Tommy Salo, en av våra allra störste ishockeyspelare!

På gång

Vi är väldigt organiserade i år.
Patrik ringde idag och var lite betänksam. "Det känns märkligt att det redan är två personer som betalat husbilen och bensinen, mer än en månad innan vi ska dra." Jo, det har blivit så för oss i år. Men det känns bra å andra sidan. Det kommer ändå att bli tillräckligt dom sista dagarna innan avresa så vi behöver nog inte oroa oss.
Som sagt så är det Grisbil som gäller, alltså att köras runt på fyllan av Patrik tillsammans med fem andra män och sova skafötters tillsammans. Nästan lite gay över det hela.

Även flygresan är betald för samtliga. Vad är det som sker med oss? Vi som fixade såna här saker dagarna innan vi drog.
Vi kanske börjar bli gamla.

Nytt spelschema

Spelschemat är helt ändrat och nu är det helt nya uppgifter som gäller. Kommer att uppdatera Infosajten så snart som det går med det nya schemat.