Vilket skitväder

Det är ett jäva regn här nere. Vaknade idag till att det pissade på husbilen så nu får det fanimej bli bra väder. Det har vi förtjänat.

Igår var den bästa dagen hittintills. Det var sol inför matchen och tusentals supportrar inne på arenan. Folk här nere är så sanslöst sjyssta och sympatiska och hjälpsamma. Inne på arenan och utanför är det alltid glada miner och ett jäkla tryck i hallen.

Fortsätter det på det här viset och vädret blir bättre så kommer det här bli det bästa VM:et sedan Ostrava 2004

SWE-SUI from Svea Svin on Vimeo.

Funderingar

finland har tydligen spelat match mot... Norge ikväll och vann med 5-0 (vem hade trott något annat). Från finska medier läser vi nu bland annat

Finland var ruskigt effektiva i powerplay då man avgjorde matchen. Något som är livsviktigt om man vill klara sig i VM. Finland fick spela med en man mer på isen tre gånger i första perioden och varje gång resulterade det i mål.

Det är alltså Norge som vi pratar om här. Herregud, våra morsor hade gjort mål i numerärt överläge mot Norge!
och

Förstakedjan ordnade en drömöppning...– Det är inte lätt att spela då man är klara favoriter. Jag är lite överraskad över att vårt spel såg så här bra ut redan i det här skedet av turneringen.

Man är alltså överraskad över att dom egna spelar bra mot Norge. Men den inställningen blir nog framtiden full av kallduschar för finland.

För att friska upp alla finnars (och andras) minne så såg löpsedlarna ut på det här viset dagen efter Tre Kronor mötte finland i final i Schweiz
DSC00023
Hela Södertälje och Eskilstuna grät den morgonen...


Under VM i Moskva så kom vår vän från finland, Ellu och hälsade på oss i vårt excellenta vandrarhem en morgon. Och jag (Gabbe) nyfiken som man är hade lite frågor till henne.
- Du Ellu, du var ju i Turin.
- Hmm, ja.
- Men alltså, du var där under hela OS, från start så att säga?
- Ja det var vi ju alltså...
- Jaja whatever. Men jag undrar. Du hade alltså spenderat, det måste ju ha varit tusentals Euro på detta, sett finland gå obesegrat genom hela OS, sett när Sverige förlorade mot Slovakien och därmed fick finland i final. Och sen så... Ja vi vet ju hur det evenemanget slutade. Jag undrar bara. Kan inte du berätta exakt hur besviken du var på en skala 1-100 när du gick ut från Stadio Olimpico di Torino, alltså hur besviken var du när all tid, allt engagemang, alla pengar bara *POFF* Borta?

Då blev hon ful i mun och kallade oss för en massa elaka saker, hon va inte alls någe snäll. Det är tacken för att man bryr sig om sina hockeykompisar och försöker delta i deras sorg.
För er som glömt hur löpsedlarna i finland kunde se ut dagen efter OS i Turin så kan vi uppdatera ert minne genom denna trevliga sak.
DSC00024

Och i år så utsätter dom sig för samma sak. Igen!
Att dom aldrig lär sig.

Tre Kronor vann mot Österrike med 7-1 och vi säger bara
- SO WHAT!!!