Vilken skit!

Ni som följt oss under åren och kanske även träffat oss på VM vet att det är en sak som är bland det första som vi kollar upp när vi kommer på plats - Souvenirerna!

Kvalitén på grejerna har vart alltifrån utmärkt till uselt. Det senare är tyvärr mer regel än undantag.
Tydligen så har ett företag som heter The Merchandisers av någon fullständigt outgrundlig anledning fått monopol på att tillverka souvenirerna till VM. Det är väl i och för sig inget problem om det inte vore för att kvalitén på det som säljs är att likställa med skräp. Vi har under ett flertal år, sedan 2005 närmare bestämt, sett t ex halsdukarna förvandlas till tjocka, snygga saker till något som mest ser ut som tunna tygbitar med tryck på.
Detsamma gäller tygmärkena som inte bara håller en usel kvalité, dom är dessutom väldigt fula rent estetiskt. Och aldrig så klarar dom av att göra ett märke som bara har logotypen för VM.

Årets VM-märke håller nog den lägsta klass som vi sett då det inte står vilket land som märket handlar om, inte vilket evenemang och inte vilket år.
Vi vet inte vilka personer som dom mutat för att få kränga sin skit år efter år, men det börjar fanimej bli dags att någon slår näven i bordet på IIHF och säger att dylig skit bara drar ner anseendet för VM. Det var bra tidigare när dom nationella förbunden utsåg vilka som skulle göra souvernirer, efter att det las ut till The merchandisers så har kvalitén på grejerna som säljs blivit sämre och sämre.

4539024_Accessories_Badge
Detta är designen på årets tygmärke för Ishockey VM i Schweiz.