Direkt från VM

Det verkar som att Hockeyvantarna, som vi rapporterade om tidigare lyckas med det som vi själva önskar under VM, nämligen att rapportera direkt från händelsernas centrum. Se till att kolla in deras blogg för info om vad som sker i staden där Tre Kronor spelade upp finland på läktarna under VM-finalerna 1998.

Vi har ju själva förhoppningen att det kommer finnas tillräckligt med Wi-Fi hotspots i Bern så att vi kan uppdatera så gott det går under VM. Antingen så kommer det fungera eller så gör det inte det. Enkelt och klart. Hur som helst så kommer twittern att uppdateras eftersom den inte är beroende av Wi-Fi utan uppdateras från mobiltelefon.

Från den finska sidan

Ännu en blogg har tillkommit som berör det kommande Ishockey VM.
Det är två grabbar från Det Sanna finland - Åland, som kallar sig "Hockeyvantarna" och dom verkar förbereda sig på lämpligt sätt inför drabbningen i Schweiz om några dagar. Kolla in deras blogg där det finns analys av andra länders supportrar och annat. Det verkar som att dom laddar inför VM med att bland annat dricka mycket öl, bli fulla och mota såväl farbror Ågren i grind som bakishunger med Chips, något som vi i Svea Svin inte kan annat än att applådera!!! Bra jobbat grabbar.

Vi är inte helt säkra, men det verkar som att detta gäng kommer att försöka, precis som vi, att uppdatera med rapporter direkt från VM i Schweiz. Det finns all anledning att hålla koll på den här bloggen då dessa tydligen tar spritdrickandet på mycket stort allvar (vi snackar ju trots allt om folk som hejar på finland här).

bild
Övrig info:
En av killarna, Joachim Björkvall, som driver sajten har bidragit med material till Svea Svins hemsida i reportaget från VM 2005 i Innsbruck. Jockes farsa, Munken Björkvall var dessutom medresenär i Grisbilen under samma VM.

Return of the drunks

Fredner kommer återigen att bevista VM och göra sitt bästa för att trumma upp dom svenska supportrarna i brygga.
För er som inte känner denne man så kan man utan att skämmas säga att det är Fredner som på egen hand givit Hockeyfyllan ett ansikte. Aldrig har väl hockeypubliken sett en så sluddrande, packad och glad person som Fredner när han får vingla fram mellan stolsraderna på någon arena vilt bankande på sin trumma, oftast med en avslagen trumpinne i ena handen.

Fredner har nu i alla fall meddelat att han kommer i år, något som vi ser fram emot eftersom han bangat ur dom senaste två åren.
Nilses kommer få ett bra komplement till trummandet i år.
17
Fredner är personen till vänster på bilden.

En annan person som vi vet kommer i år är Briza från Tjeckien. Briza är en av dom verkliga legendarerna i VM-sammanhang med hundrafemtielva VM bakom sig. Han var inte med under VM i Kanada på grund av "det är ju rökförbud på alla flyg över dit, och ert vidriga svenska snus vägrar jag stoppa i käften"
Vid samtal ikväll med Milan Hejduk från Briza fanclub så bekräftade densamme att "The Briza is back!". Mycket skoj för här snackar vi om ett äkta tjeckiskt riksfyllo! För den intresserade så kommer Briza fanclub ner till Bern när dom har spelledigt och dom kommer i år att bli 16 pers från denna fanclub.
027
Briza under VM i Moskva.

Bergman kommer!
Bergman, denne evige Leksandssupporter meddelar att han åter kommer att bevista Hockey VM.
Han har inte bevistat VM sedan 2003 i Åbo och han ska, enligt källor nära Bergman, ha sagt att "Aldrig mer att jag besöker VM och riskerar att träffa dessa människor!".
Men nu verkar det som att han ombestämt sig och kommer ner till VM. Men för att vara på den säkra sidan så kommer, enligt samma källor, Bergman att enligt vara på VM under grund- och kvalspel för att slippa träffa dessa personer.
Vi ser fram emot att återigen få träffa denne man, denne gigant inom hockeyfylleriet under VM i Schweiz.
bergmansover2

Några personer ur ett gäng som tidigare hette Ruskiga Röjarna kommer att komma til VM enligt obekräftade uppgifter.
Ruskiga Röjarna försökte under några år att utmärka sig som "konkurrenter" till Svea Svin som "VM:s värsta suputer och fyllhundar". Men det slutade, som det verkar, med en total genomklappning under VM i Riga. Medlemmar ur den finska sektionen av röjarna klippte sönder sina hockeytröjor och efter det så har det varit tomt med ruskiga röjare då dom inte kommit till VM i Moskva eller Quebec och även deras hemsida ligger nere sedan några år.
Det vi fått meddelat är nu att en (1) person ur röjarna kommer tillsammans med två kompisar. "röjarna" är med andra ord inte längre ens en tumme och det är numera Svea Svin som återigen står ensam på tronen över plakata VM-alkisar.
Dock är det skoj att röjarnas Johnny kommer ner till VM, det ska sägas!
rr-johnny1
-Ska jag på VM ijenn? Helt crejsy!!!

I övrigt så kommer Tina och Veronika ner den 25 till VM, Ellu & Co har vi i dagsläget inga uppgifter om, men dom är nog på VM från dag 1 som vanligt.

För övrigt så saknar vi Jörgen, vår favvo-Brynäsare. VM blev lite tommare efter att han slutade åka.
63