Hockey VM 1996 i Österrike

Sverige spelade sitt grundspel ute vid tunnelbanestationen "Kagran" som låg på slutet av tunnelbanans linje U1. Hallen Hette Albert Schulz Eizhalle och var klart större i storlek än det som vi sett i till exempel Canazei men var betydligt mindre än den hall där slutspelet skulle spelas.
   
Albert Schulz Eishalle Wien Vienna subwaymap
Albert Schulz Eizhalle Där Sverige spelade sitt grundspel låg i anslutning till den lilla VM-byn som hade byggts speciellt för detta ändamål och det fanns även en STOOOOR parkeringsplats där vi hade vår husbil uppställd.
Tunnelbanekarta över Wien som visar var Sverige spelade sitt grundspel (uppe till höger). Slutspelet spelades i Wiener Stadthalle som ligger i centrala Wien.
   
Äntligen framme i Wien. Resan har gått under hela natten och vi antar att Patrik är jättetrött efter att ha kört hela vägen Kiel-Wien. Men Gabbe och Johnny beger sig raskt i riktning mot hallen där...
   
   
   
Fredner har tagit plats vid en orkester som spelade. Han hade resolut knuffat undan dirigenten och börjat veva som bara Fredner kan när han är riktigt asfull. Orkestern spelade "Dancing Queen" vill vi minnas när han satte igång och viftade. Det gäller att visa från första stund vilken fanclub det är som har kommit till stan!
Det är synd att vi inte har detta på rörlig film för då hade man verkligen sett hur underbart patetiskt det såg ut.
   
Uppladdning inför SWE-CZE. Vädret började bli pissigt men Svea Svins husbil drog i alla fall folk. Ett gäng från Derome dekorerade den med en flagga.
 
 
Två franska hockeysupporters på väg för att se matchen.
   
En tjusig bild på Fredner och Gerhard, en av poliserna som var mycket vid vår husbil och som var sanslöst rolig som vi snart skall visa.
Inga hämningar!!! Här visar Fredner stolt upp den hembrända sprit som vi hade med oss och han förklarar ju självklart också ingående för ordningsmaktens representanter vad det handlar om. Detta är Fredner i ett nötskal, utan att skämmas, utan att bry sig. Detta är ännu en klassisk bild med Fredner.
   
Inför matchen mot Tjeckien så hör det ju självklart till att man gapar och skriker hur bra det egna landet är och laddar mentalt så att stämningen är på topp när man väl går in. Självklart samsams man med motståndarlagets fans om utrymmet på en eventuell trappa, vilket dock inte syns på den här bilden. Johnny tror på seger mot Tjeckerna. Gabbe verkar mer tveksam.
   
<Pavel Patera> Nersläpp i Tjeckisk zon, legendaren Pavel Patera med ryggen mot kameran.
   
Vi var i Wien ett par dagar till dess att Sverige skulle ha matchuppehåll. Detta gjorde att vi självklart tog semester från semestern och drog vidare till...