Hockey VM i Österrike. Nio år sedan sist och dom minnen som vi har därifrån lovade mycket. Äntligen komma ner till Tyrolen, dricka hinkvis med bira och sprit och återigen träffa alla gamla polare som man skaffat sig under åren.
Inför VM bestämde vi att det var dags att återuppliva traditionen från VM 1996, 1997, 1999 och 2001. Det vill säga, att vi återigen skulle bo i husbil (av våra kamrater även kallat ”grisbil”).

Förra vändan till Österrike 1996 så var Svea Svin givetvis med från början ända till det bittra slutet när Tre Kronor slogs ut mot USA. Vissa supportrar pallade redan då inte med så mycket festande utan kom ner lagom tills att både Sverige och finland var utslagna ur VM. I år gjorde dom samma miss, med det undantaget att dom svenska supportrar som reste ner till dom sista dagarna av VM fick se Tre Kronor spela.
Vi kom att uppleva massor med roliga saker under detta VM, underbara människor, hyfsat väder, mängder med fylla samt att vi fick uppleva hur det finska Hockeylandslaget, till det svenska folkets enorma glädje, än en gång förnedrades å det grövsta.

Patrik fick för sig att det skulle vara mycket roligare att resa ner tillsammans med okända (om än trevliga) människor, än tillsammans med sina polare i grisbilen. Så han muttrade någonting om ”Svikare”, ”Låssasupportrar”, ”Nykterister” "Titta ni på VM på era j-a TV-apparater" med mera och reste ner på egen hand. Nåja, egen och egen. Han tog en bussresa ner till Innsbruck tillsammans med ett skönt partygäng från Varberg med omnejd.

   
Gränskontroll någonstans i ingenstans. Dags att visa för landets representant vilket fyllo man är.
Var f-n e passet, spriten, kallingarna???
   

Patrik fånar sig under ett brejk i resan ner till Innsbruck.

Ladda hem QuickTime player här.

   
Under en paus någonstans i Österrike.
Patriks hotellrum i Innsbruck. Ni som vart med tidigare år och sett Patrik "in action" vet ju att han inte direkt är Primus Motor när det gäller att dra igång party.
Det var därför med viss skepsis som dom andra grabbarna lyssnade när Patrik "högtidligt" utsåg sitt rum till "Patriks Party Palace". Han tyckte tydligen att det räckte med att hänga upp några hockeytröjor för att det ska bli fest... Vi kan meddela att hans rum var lika välbesökt som en synagoga i Teheran.
   
Förfest och tacktiksnack inför kvällens supande i Innsbruck.
På väg till arenan i bussen. Ölen flödade och fyllan skulle komma att bli total.
   
Uppställning tillsammans med några lokala förmågor i Innsbruck.
Danskarna är ett kul, nytt inslag i Hockeyfamiljen sedan 2004. Det här är ett folk som vet hur man super till och har skoj under rusets inverkan! Jocke ser imponerat på hur det går till när danskar festar loss.

Som sagt: Danskarna är ett folk bestående av minst lika många fyllon som svenskarna, vilket bevisas av klippet till vänster.

Ladda hem QuickTime player här.

   
Yogi bärsar i solgasset.
Varför, varför?? Yogi har lånat Jockes finska hockeytröja…
Slovakerna, gänget som krossade dom finska kattungarna i Ostrava med 5-1 laddar upp inför matchen mot USA.
Likt polacker i en brödkö på den gamla, tråkiga tiden så är det dags att försöka förse sig med biljetter.
   
Dags att dra igång en rejäl förfest.
…vissa blev lite väl kärvänliga…
   
Paaaaartyyyyyy!!!! HELA TÄLTET GUNGAR!!!!!!!
Man tar ett stadigt grepp om huvudet på tjejen och så… målar man dit en flagga. Patrik visar hur det går till.
Stiligt!
Svenska supportrar under matchen SWE-UKR. Det va mycket
Blå/Gult på plan under den matchen.
Finnarna hade lika stor portion humor och dålig självinsikt som dom alltid haft i VM-sammanhang. Den här skylten satt uppe och visar på ett nästan kriminellt önsketänkande från finsk sida!
Hur det gick i VM senare, ja det vet vi ju alla. Det var inte Sverige som kom på åttonde plats. Inte heller finland. Men en vanhedrande sjunde plats lyckades finnarna klämma ur sig. B-VM nästa eller? Svenska folket hoppas på det i alla fall.
   
Johanna håller humöret på topp i periodpaus. Full o glad!
Jocke och Ela ser till att få sig lite…
Svenska supportertjejer håller fyllan uppe.
Danska supporterbrudar visar sig från sin bästa sida.
   
Trots matchuppehåll för såväl Sverige som Danmark och Kanada den 6:e maj så trappades det inte ner på supandet. Tack vare att NHL hade totalt kaos så fanns det dessutom extremt många supportrar från just Kanada och USA. Snacka om att dom festade!!!
 
Jocke har skapat kontakt med en kvalitetssupporter inne i tältet.