logga ishockey vm 1993

Födelsen av en numera legendarisk VM-klubb
Detta var det första VM i hockey som Johnny och Fredner åkte på innan resten av Svea Svin gänget kom med in i bilden.

Varför Johnny, Fredner och även Johnnys kusin, drog till detta första VM? Svaret är väl ganska givet. Ishockey VM detta år gick ju i Världens Största och bästa kulturstad när det gäller ÖL! Och det är ju först och främst p.g.a. detta som dessa 3 gubbar drog ner till München i Fredner´s Honda Civic i full fräs, för att kunna Svina runt och ha kul som man brukar ha på ölfestivaler i München (Oktoberfest).

Ishockey VM 1993 blev startskottet för Svea Svin, en VM-klubb som numera gör sitt bästa för att heja fram sitt Tre Kronor och festa så mycket som det bara går under Hockey VM.

 
 
Fredner svänger loss inne i öltältet tillsammans med hundratals supporters från dom olika deltagarländerna.
 
   
 
Nu ger vi järnet!!! Limbotåget går genom öltältet samtidigt som tyrolermusiken dånar genom mängden av fans som samlats för att partaja under Hockey VM.
Fredner (inramad) inser att det här ska bli en tradition för honom att åka på Hockey VM varje år framöver. Ett beslut som skulle komma att innebära att födelsen av en helt ny supporterklubb inträffade ett år senare under Hockey VM 1994 i Canazei/Milano. Jerry hänger på straxt bakom.

Svea Svin betygssätter Ishockey VM i München 1993:

Motivering: München-VM var ett av dom bästa VM som vi har varit på. Främst var det väl p.g.a. det fina vädret som var kanon hela veckan. Strålande solsken och varmt och skönt, plus att München är en stad som verkligen är ett suveränt partyställe! Med andra ord en PERFEKT stad att lägga Hockey-VM!
Stämningen, på detta VM var grymt bra, utanför arenan fanns det ett öltält plus att det fanns en stor park man kunde ligga i och dricka härlig bayersk öl, och det var dessutom hyfsade priser på ölen! Vad maten kostar kommer vi ej ihåg tyvärr. Efter varje match drog man in till stan med tunnelbanan sen tågande man vidare till Hofbräuhaus. Där fortsatte festen tills man blev för full. Om man var full redan när man kom dit så var det visserligen svårt att komma in på detta ställe... Men i München finns det många ölhallar att välja på och blev man lite för mycket på lyset så fanns det ett perfekt ställe som vi var på som heter Augustiner Halle.
Det stället vi brukade festa mest på var faktiskt Löwenbräukeller, efter att vi vanemässigt blivit nekade inträde pa Hofbrau. Det bästa med "Löwen" var att de höll reda på hur många öl man druckit genom att dra små streck på ölunderläggen. Så... om man bytte bord och ölunderlägg... Då blev det billig fylla!
Att tyskarna sedan verkligen gjorde allt för att ha en så bra stämning med band och olika aktiviteter ute vid arenan gör att Hockey VM 1993 inte bara bland oss, utan även bland många andra som var där omtalas med ord som "Det absolut bästa Hockey VM som jag någonsin vart på!"
På grund av allt detta så ger vi Hockey VM i München 9 loggor av 10 möjliga.


Kommentarer märkta med * är interna - Sorry, ingen övrig förklaring ges. Vi som var där vet vad det handlar om, ni andra får leva i (o)lycklig ovisshet.

VM:s värsta hyresgäster:
Fredner, Johnny och Jerry som inte bara bodde gratis utan även svinade runt i Sofies lägenhet under delar av VM. Men, men. Som man bäddar får man ligga.

VM:s värsta "matinköp":
Johnnys*

För att göra en kort resumé av hela VM i München så är det följande:

Fredner tycker att alla VM borde gå i München eller Italien! Varför är väl ganska givet! Om man en gång varit på VM i denna Bayerska stad, med detta underbara klimat, kultur och stämning så är München en 10 poängare.

Johnny tycker också att VM kunde hållas konsekvent i München. Ingen stad har varit bättre, allt finns där! Öl och söta aupairer... Billig nattamat också... Fast det hade nog blivit långtråkigt, skulle tycka att det vore trist att inte få kröka i Wien och vill fortfarande få åka till Prag!

Ska sanningen fram så hade allt detta aldrig hänt om det inte varit för Johnnys tokiga kusin, Jerry.
Fredner föreslog att vi skulle åka på VM som just börjat, typ nästa dag... Visst sa vi, bra ide! Sedan rann det ut i sanden, inte ska man väl behöva ta ansvar for sitt fyllesnack? Nåväl... Nästa dag står Jerry utanför dörren med packningen klar.
- ehh, vad?...
- Hockey VM, vi sa ju att vi skulle åka?
- Uhmm, ja just det ja...
Man vill ju inte vara den som backar! Så vi ringer Fredner och frågar:
- Var e du? Vi måste ju åka snart!
- Vad då?
- VE EMM!!!
- Huh, VM? Hmm, ja just det ja...
Elva timmar senare satt vi i München och hinkade bira!

Vi ska väl inte nämna några namn på någon av oss tre, men troligtvis var det väl ingen av dessa tre gubbar, som hade någon speciell aning om hockey eller vad dom heter som spelar i svenska laget eller vad den svarta lilla grejen heter som de spelar med. Men det spelar ju egentligen ingen som helst roll, huvudsakligen är att man har kul och kan festa och släppa loss som man gör under en Oktober fest, och detta var ju en perfekt Oktoberfest som var redan i April-Maj månad, så detta året blev det 2 Oktoberfester för Johnny och Fredner.

När det gäller att köpa biljetter in på matcherna så kom Johnny på en perfekt lösning på detta. Vi tågade helt enkelt fram till polisen eller vakterna som villigt lät sig övertalas av Johnny att vi tappat eller blivit bestulna på biljetterna; och eftersom vi var så himla trevliga och glada i luven, så fick vi komma in gratis på i stort sett alla matcher! Sen om man dessutom la in en stöt på alla dessa vackra (Kvinnliga!) Poliser så gick det ännu bättre.
Polisdamerna i München är föresten otroligt vackra (om Fredner har fått sina 1.73 promille). Och det enda man behöver säga till dem är: "Du hast so schöne Augen (du har så vackra ögon), sen var det i stort sett klart.

Som vanligt åkte vi ju dit utan att ha någonstans att bo! Och var alldeles för snåla för att bo på hotell... Så vad gör man? Raggar sängplats! Svenska tjejer som jobbar på hotell är väldigt bra ragg! Problemet är när de inte dyker upp, då får man sova på en dörrmatta utanför nödutgången! Men vi fick komma in framåt morgonen, det var skönt...
Var vi bodde annars och var Anders hittade husrum kommer ingen av oss ihåg, det förekommer en minneslucka eller två... Bland det mest chockerande är nog ändå att den stackars hotellflickan vi våldgästade lät oss sova hos sig igen när vi var på väg till Italien-VM!

Ni som hjälpt till med material från Ishockey VM 1993 finns omnämnda på vår Tack-sida.

Ruskiga Röjarna, Ishockey VM:S värsta SUPportrar, som hävdar att dom bildades för fyra år sen, har inte heller i år lyckas bevisa detta genom att göra något reportage från Ishockey VM i München.