Hockey VM i finland blev återigen ett ganska oorganiserat VM. Det var inte förrän ca två veckor innan Vm skulle börja som vi "kom på " att vi faktiskt skulle iväg. Vi visste att samtliga matchbiljetter hade varit slutsålde redan innan Vm i Österrike! Men eftersom vi har en sån klippa i Fredner så vad händer, jo han lyckas fixa fyra uppsättningar med matchbiljetter till hela grundspelet, hyra husbil (den samma som vi hade i Österrike 1996) och en massa mer. Så efter många om och men så kom vi iväg och det skulle komma att bli ytterligare en total succé för Svea Svin...
Bilderna på finlands-sajten ar tagna av Patrik och Gabbe.


En mycket ovanlig syn. Någon annan än Patrik bakom ratten. Johnny har befälet under resan Göteborg-Stockholm där Gabbe skulle möta upp med båtbiljetter och annat nödvändigt.
Fredner kollar igenom Patriks fotoalbum med bilder från VM året innan och ser ut att tänka: Fan, var jag med där? Det ser ju kul ut... Notera även den regelrätta ölen som han håller i sin vänstra näve.
Äntligen ombord. Det var verkligen skitnära att vi inte kom med, men det löste sig i vanlig ordning. Här ser vi Gabbe och Fredner i ivrigt samspråk med ett par finnar (tror jag att det var) under överresan.
Ner på dansgolvet! Massor med fans och ett jävla ös. Det här har man väntat på i ett helt år.
PAAAAARTYYYY!!! För att verkligen fatta vilket sanslöst tryck som det var så bör du lyssna på "Back in the loop" med E-type på hööög ljudnivå när du kollar på dessa bilder.
Och precis när vissa trodde att det var över så la man helt enkelt i partyväxeln... YYYYYYIIIIIIIAAAAAHHHHHOOOOOO!!!
Dagen efter så är det skönt att ha Patrik som inte dricker nåt som vår chaufför. Han lyckades få ut husbilen från båten. Hur han lyckades få med oss andra är ju nåt som man undrar över.
Första kvällen så är uppslutningen vid grisbilen pinsamt dålig. Två välkända ansikten dock är Bergwall (som vinkar mot kameran) och Perra (med ryggsäck). dessa två är verkliga hockey-veteraner. Dom har oss veterligen varit med i branchen sedan förra gången i Åbo. Om Perra så kan man också säga att han har VM:s absolut fulaste skor. Ett par hemmamålade i Gul/blått. Så fult och på VM så inihelvete rätt!
I vanlig ordning så hjälper Svea Svin självklart till med målning. Jag tror till och med att det är samma färger som vi använde året innan i Wien som Johnny hade sparat. Den här tjejen hade en förskräcklig förkylning och hennes kille lämnade henne i husbilen för att bli målad medans han sprang in på arenan för att försöka få tag på biljetter.
Det blåste något fruktansvärt utanför arenan i Åbo så det var inte alltid helt lätt att försöka att förfesta, men det gick om man bara ville.
Fredner är inte så asfull så att han har somnat. Nejdå, han laddar bara sina batterier inför matchen och har därför intagit det vi i branchen kallar "The Fredner position". Det här är en MYCKET vanlig syn när det gäller Fredner och VM!
Kent Forsberg instuerar Tre Kronor under matchen Sverige... eeehhhhmmmmm... fan vet.
Eftersom dom finska organisatörerna till viss del ville efterlikna sina svenska kollegor från VM i Stockholm 1995 så var dom ganska fientligt inställda mot supportrarna. Det rådde bland annat totalt ståförbud i hela hallen(!) Detta ignorerades efter ett tag av oss fans, men innan dess så gjorde vi som dom i "Järeryds Ordnung" eller vad dom hette sa åt oss och satt ner.
Hockeylegenden Håkan Södergren intervjuar Kent Forsberg under ett periodavbrott.
Tommy Salo! Denna till mänskligheten av gud givna målvaktsgåva. Det påstås att han har setts gå på (ej fruset) vatten och få lama att resa sig ur sina sängar...