Om Hockey-VM i Åbo hitintills var ett VM som var sanslöst oorganiserat så var det ingenting mot Hockey-VM i Zürich. Vi fyra var på det klara med att det helt enkelt skulle bli så att vi (tyvärr) inte skulle kunna komma ner till VM av en mängd olika orsaker.

Det som sedan skedde var att Fredner som pluggade i Freiburg vilket ligger på pendlingsavstånd från Zürich började åka mellan Zürich och Freiburg och blev i vanlig ordning uppmärksammad i TV. Gabbe satt hemma i sin soffa, såg detta och slog näven i bordet och med gråten i halsen tog det onyktra beslutet (efter ett antal starkbärs framför TV:n) att "Jag skall ner!!!". Johnny kom tyvärr ner så pass sent att han bara kunde se de sista två slutspelsmatcherna men det var ett kärt återséende och Patrik gjorde ett tappert försök och började köra Johnny ner genom Europa men yttre omständigheter gjorde att Patrik vände i Belgien så han var tyvärr inte med överhuvudtaget.

Detta var som synes ett totalt anarko-VM vad gäller planeringen och vi hoppas att det bara kan bli lite bättre i framtiden, dock inte för organiserat eftersom vi har annat att göra än att organisera VM-resor.

Efter en lång dags resa så tar Johnny igen sig. Det var en riktigt underbar försommarkväll när kortet togs och förväntningarna på det kommande Hockey-VM:et var stora.
Tanken var att Gabbe skulle åka Sthlm-Gbg med flyg, Gbg-Kiel med båt, Kiel-Hamburg med tåg och sen vidare ner till Zürich med tåg. Han blev dock uppringd av Fredner som tyckte att han skulle hoppa av i Freiburg och åka folkabuss med han till Zürich dagen därpå. Efter att ha missat att hoppa av i Zürich (för mycket grogga på tåget) och tvingats gå av i Basel och åka tillbaka till Freiburg så hamnade han på en av Fredners favoritkrogar i Freiburg där personalen var MYCKET välbekant med Fredner som det verkade. Här har Gabbe precis fått sig sin första öl i Freiburg.
Här håller Fredner precis på att lasta in nödvändigheter i sin risiga folkabuss kvällen innan vi skulle ner till Zürich. Kolla på hans ben och armar så fattar ni varför vi kallar han för Belsen...
Äntligen nere i Zürich. Vi träffade på en gammal bekanting från VM 1997 där vi hade festat på Hamburger bar tillsammans med honom och Robban. Detta tillfälle kom dock inte Gert ihåg (vilket inte är så konstigt med tanke på hur han var vid nämnda tillfälle). En kul och mycket sympatisk person som helt klart vinner ju mer man "lär känna" honom och en given profil under VM. Det var under detta VM som Gabbe för första gången kastade vikingahjälmen i Plast och istället testade att med hjälp av sprayfärg färga håret gul/blått. Om det var en förbättring eller inte, ja det är ju upp till individuell bedömning
Inne på vårt favorithak i Zürich, Bierhalle Wolf. Personalen var visseligen lika serviceminded som rabiessmittade Bullterriers, men tack vare livemusiken av Tyrolerslag och de svenska fansens närvaro så var stänmingen alltd på topp. Här ser vi Bergwall nere till höger och brevid honom har vi Norrland. Men farför i helvete har dom inte på sig hockeytröjorna?
Piff och Puff, dessa två unikum i branchen, partar för fullt inne på "Wolfen"
Ibland känner man sig nog lika sexig som man ser ut! Det är fanimej otroligt hur en människa kan förfalla på så kort tid. Bilden är tagen den andra morgonen på det kyffe som vi bodde i de första två dagarna. Titta och lär! Så här kan man gå ner sig om man inte är tillräckligt förberedd innan man åker på Hockey VM. Skärpning Gabbe!!!
Fredner lyckades ju i vanlig ordning fixa fram ett bättre boende än det kyffe till vandrarhem som vi bodde i under de första dagarna. Han träffade en tjej som visade sig jobba på Hotel Kronen i Zürich. Och eftersom Fredner intalade henne att vi i Svea Svin alltid syns i TV och i pressen så borde det vara en ära för dom att vi bodde på just deras hotell. Sagt och gjort så flyttade Gabbe och Fredner in till ett starkt rabatterat pris. Här sitter Gabbe och Fredner i matsalen och käkar frukost. Om det är ovanligt att se oss käka mat överhuvudtaget så är det en mycket ovanlig syn när det gäller Svea Svin att vi äter frukost.
Eftersom Svea Svin inte hade någon husbil med sig detta år så förfestade vi med dom andra fansen utanför arenan. Här har Fredner på något unikt sätt lyckats ta sig upp på denna konstruktion för att sätta upp det svenska banéret. Vi som var där och såg hur apfull Fredner var undrar än idag hur det kommer sig att han klarade det utan att ramla ner och bryta varenda ben i kroppen. Nere till höger i bild ser vi dessutom Ruskiga Röjarna - ett mycket effektivt partygäng.
Här har vi en "laguppställning" utanför arenan i Zürich. I hockeytröjor har vi från vänster till höger Gabbe, okänd, Perra (med bira), Fredner, Tina (framför Fredner), Puff (i grön kepa), Jörgen (bakom Puff i röd kepa), okänd, I vit skjorta har vi en snubbe som kom ner med sin fru och dom var båda varma Leksandsanhängare, notera även hur läskigt lik har är Ingvar Carlsson! och längst till höger ser vi "Norrland". Namet har han fått för sin stiliga matchtröja som gör reklam för den goda drickan "Norrlands Guld" som synes.
Uppställning inför matchen SWE-SWI. Schweizarna visade sig ha ett sanslöst bra lag och dom visade att dom verkligen är att räkna med under kommande VM.