Sid. 2/3
 
Ishockey VM 2003 - finland
I Åbo.
Dags att bege sig ut till arenan. Efter en del frågande och funderande så kom vi fram till att bussen ut stannade precis vid torget i city. Det var tydligen det enda sättet att ta sig ut eftersom Åbo inte har någon spårvagn som går ut dit.
Lillis, Bergman, Dennis och Jörgen är fortfarande gladda över att det äntligen e VM. Den goda stämningen från kvällen innan på båten höll fortfarande i sig...
   

Alltså, vad är detta? Här har man gått och trott att finnarna skulle ha lärt sig nånting från förra gången 1997, men inte.
Det verkar snarare som att dom ansträngt sig för att göra området utanför arenan än mer ödsligt och dött än för sex år sen.

Jodå, det är verkligen så trist och tråkigt som det ser ut på bilden.
Som en jämförelse kan vi berätta att till och med Ryssarna lyckades med det som finnarna misslyckades med. Nämligen att få upp ett (om än litet) öltält under grundspelet. Det säger ju en del...
   
Väl inne på arenan så stod det inte på förrän det hördes ett jäkla gap och skrik igen efter "Svea Svin"!!! Men den här gången så skreks det på Göteborska. Svenne från Goa Gubbar kände igen Gabbe från VM i Göteborg 2002 då han mer eller mindre målade halvba Goa Gubbar inför en match i Scandinavium.

Pärlan och Bankman från Goa Gubbar smådriver med Letterna och påtalar att Sverige givetvis kommer att vinna.

   
Ok, inget att göra än att dra in på arenan, greppa några sur-Lapin och kolla in matchen LAT-SWE.
Bankman från Goa Gubbar gör sitt bästa för att få igång svenskarna. men det var nog lite kört just vid det här tillfället eftersom det var mer än tio minuter till matchstart...

TV3 var som vanligt på plats och rapporterade inifrån arenan.

   
Det var hyggligt drag på klacken och förväntningarna stora på Tre kronor. Ingen förlust tack, så här i inledningen på VM.

Bara sekunder kvar till nersläpp...

 

Sverige vann naturligtvis matchen, nationalsången spelades. Det var dags att bege sig ut på stan för lite efterfest. Trodde vi ja...
Sällan har vi vart med om nånting så dött som Åbo under detta VM.
Visst, det var ju lördagkväll så det var ju mycket folk i rörelse på stan. Men var var alla supporters? Var var alla tusen Letter som vi sett ute vid arenan innan och under matchen?
Vi drog in på "vårt" hak sedan Hockey VM 1997, Hamburger Börs och drack oss fulla, snackade skit med lite finlandssvenskar, drack lite till och raglade sen hem till hotellet.

leftarrow
home
rightarrow