Sid. 1/3
 

Ishockey VM 2003 - finland

logofinland2003VM i finland, hur roligt skulle det kunna bli? Hur skoj låter det? Hur skoj var det sist?

Vi hade hyfsat goda minnen från Hockey VM 1997, men det var ändå med viss missmod som vi besökte Hockey VM i finland i år. Förhandsinformationen talade om att det inte ens skulle finnas något öltält i Åbo(?!), någonting som naturligtvis fanns både under Hockey VM 1995 i Stockholm och Hockey VM 2002 i Göteborg.

Det kanske var på grund av missmodet som uppslutningen från vår sida detta år var under all kritik!
Faktum är att det faktiskt bara var Gabbe och Nilses som tog sig över till finland för att bevista VM. Det var sagt innan VM att "Dom som inte vill åka, slipper". Men det var den första gången som detta har hänt i Svea Svins historia, att bara usla två personer tog sig till VM. Vi skäms för det låga deltagandet, men å andra sidan, det är ju Hockey VM i finland som vi talar om...
Bildmaterialet det här året e tunnare än någonsin. Till största delen beroende på att inte ens Patrik ville hänga på detta år. Och han brukar i vanliga fall inte banga ur.

Men, men, trots allt så tog sig i alla fall ett gäng av VM-veteraner över till detta konstiga land, som en gång i tiden till och med förbjöd Kalle Anka för att han inte har på sig några byxor (jo, det är tragiskt men sant), och dess befolkning som, enligt våra fördomar, anser att en fin gåborts-kostym består av Brun Adidas-overall och snowboots.
Gänget som drog till Öst och som vart med tidigare år var förutom Gabbe: Jörgen, Lillis, Snibben, Snibban, Bergman, Perra, Dennnis samt tre personer till som med missmod skulle bevista...
Hockey VM 2003 i finland.

 

Årets officiella VM-video heter Kaikki Peliin. Fan vet vad det betyder men det är i alla fall finsk "rap" när den är som värst!
   
Väl på båten.
Efter ett ganska måttligt drickande på Stockholms Centralstation och puben Orientexpressen, så är man ombord på båten. Lillis och Jörgen inspekterar.
Ingen av oss litade på att det skulle finnas annat än in(hemsk) sprit i finland, så Jörgen tog på sig att se till att sprit och pilser fanns i tillräcklig mängd för att räcka under VM.
   
Så jäkla skoj!
Efter att ha lyssnat på en massa bedrövliga finnar i karaokebaren som sjöng så dåligt att Anna Book framstår som Leonard Cohen så hörde vi danska röster som skrek "Svea Svin!!!". Det var organisatörerna av Fantræf som var på samma båt som oss. Ett glatt återseende och en massa minnen som skulle gås igenom sedan vårt test av detta evenemang, sommaren 2002.

Danskarna var mycket glada över att efter fem decennier åter få spela i A-VM.
Överlag så var/är danskarna kanon att supa ihop med och det var synd att dom inte spelade i samma grupp som Sverige, för bättre festafolk finns inte i hela nordeuropa!

Det verkar dock som att Gabbe behöver en liten kurs i diplomati. För Gabbe och Danskarna började dividera om vilkte folk som var snyggast(?). Gabbe körde med argumentet "Alltså, vi har Vendela Kirsebom. Och ni har... typ... Mogens Glistrup!".
Danksarna tyckte att det "Var en jäkla dålig jämförelse" men höll med om att dom hellre skulle vakna upp med fröken Kirsebom än med herr Glistrup en lördag morgon.

 
Vendela Kirsebom, Svensk
Mogens Glistrup, Dansk


Överresan i sig till finland gick efter planerna, bra. Vi blev i vanlig ordning packade och lyckliga.Vi hade träffat våra polare från Vojens i Danmark, stämningen var med andra ord på topp när vi efter många, långa timmar raglade ner till våra hytter för att få några timmar sömn. Känslan var ungefär som att "Det här kan ju kanske bli skoj, trots allt!".

leftarrow
home
rightarrow