Efter att ha bevistat två ”Mellan-VM”, så var vi mycket förväntansfulla inför Hockey VM i Tjeckien.
Hockey VM i Göteborg 2002 var visserligen bra, men var på hemmaplan och VM i finland var ett riktigt Älg-sugar VM som vi kommer minnas med avsky i många år framöver.
I vår resegrupp så var vi totalt sju stycken som reste ner till grundspelet i Ostrava. Tjejerna skulle resa ner till slutspelet i Prag.
Våra förväntningar på hur Tjeckerna hade lyckats arrangera Hockey VM var skyhöga, särskilt efter finnarnas miserabla ”insats” året innan. Dessutom! När vi nu reste till den ena halvan av det forna Tjeckoslovakien så behövde vi inte, till skillnad från när vi åkt till finland på Hockey VM, ställa om klockorna till Östeuropeisk tid. En liten, men ändå intressant detalj.
Det var dags för oss att åka till Ostrava, en av dom smutsigaste och mest okända industristäderna i Tjeckien, och vi skulle inte bli besvikna precis under dom närmsta två veckorna…© Viasat, 2004.

Inför VM 2004 i Ostrava och Prag så fick den svenska musikeliten hybris och gjorde inte en, utan två VM-låtar.

Den mest populära blev "Svenska Hjältar" med "Martindahl & Becker" och du ser deras VM-video här till vänster.

   
Samling på Arlanda och utdelning av flygbiljetter. Jörgen ser till att allt går som det ska. Än har han kollen... Det skulle komma att förvärras under resans gång.
Matte böjar fyllna till. Peter den Fulle håller ännu en låg profil.
   
Jörgen och Matte på transferbussen under vätskekontrollen i Prag. Mellanlandningen var det bästa med hela flygresan ner. Varmt utav helvette och billigt.
Rajrallerajjan ralla, ralj raj rallaaaaaa. FAKK JOOO!!!
Jörgen och Peter den Fulle ser till att det tjeckiska folket fattar vilket fyllegäng som kommit till landet. Här på väg in i flyget igen för vidare färd ner till Ostrava.
   
Fulla och fina efter några timmar på flygplatsen i Prag. Boskapstransporten går vidare.
Främre raden från vänster: Matte, Perra, Claesson
Bakre från vänster: Gabbe, Jörgen och Peter den Fulle. Spriten började slå och flygvärdinnorna va mer än lovligt trötta på oss. Men det skiter man ju i.
E dom så dumma att dom låter yrkesfyllon som oss boka så får man faktiskt skylla sig själv!
   
Tillbaka

 

Vidare