På morgonen inför mathen mot ryssarna så vaknar vi till denna hiskeliga syn. Fredner hade redan supit ner sig på planet, på något vis tagit sig in på vårt rum och sen somnat!
Dags att dra in till Gula tälten. På vägen visar man upp festens fana No:1!
Alltså. Varför sitter han för sig själv och skrattar? verkar som att den lettiska ölen orsakade en liten kortslutning i proppskåpet eller nåt.
Snabba humörsvängningar tydligen. Fredner insåg efter ett tag att vi inte fick sätta upp vår flagga på den här puben och gapade och skrek. Att han orkar.
Några tjeckiska supportrar anslöt så småningom och drog upp festartempot.
Fredner var inte sen att hänga på, för är det något som den killen kan så är det att heja och tjoa och tjimma!!!
Att släpa runt på flaggan som att badlakan över axlarna är ju fullkomligt meningslöst och amatörmässigt. Själva så satte vi upp klubbflaggan vid Gula tälten så att folk ser vilka som är i stan.
Första biran för dagen i Gula tälten i Gamla stan i glada vänners lag. Det skulle bli många öl som beställdes och sveptes under detta VM.
KOMIGEN SVERIGE, KOMIGEN!!! Fredner drar igång talkören inne i det stora Gula tältet.
Full och fin och redan målad flera timmar innan match.
Supportrar från Kanada inne i Gula tältet. Faktiskt var det ovanligt många kanadensare på plats i Riga för att vara VM. Skoj!
Dags att dra sig vidare. Vart e det som vi ska nu då?
Hallå!!! Vart ska vi? Är det någon som har koll på det eller är det som vanligt att vi bara ramlar omkring planlöst.
Efter en timme så hittade Fredner... en vinstuga!!! Vad är det här för en j-a idé? Dricka fisvin och må bra när vi är på VM för att dricka bira, ragla runt samt ramla in i grejer.
Väl tillbaka i Gamla stan så drog vi till Go-Go La Vita för att återigen sparka igång levern med hjälp av öl och sprit. Jocke, supporter till Laget-Som-Aldrig-Vinner, hade precis anlänt till Riga och fick äran att släpa runt på vår flagga.
Medans vissa söp, så passade vissa andra på att inta sin normala position. Till Fredners försvar så måste vi ändå säga att han hade bra fart på sitt supande innan han slocknade.
Patrik har bus i blick. Vad är det som han har siktet inställlt på?
All right! Nu förstår vi. Fredner piggnade till med en jäkla fart och ser i vanlig ordning till att fotografera sig med landets lokala snyggingar.
Efter sin lilla paus så drabbaddes Fredner av någon slags hybris och gapade och skrek åt oss inne på Go-Go att "Flaggan ska upp igen! Varför har ni inte satt upp den för, j-a finnar?" (What?)
-Hello there mister Latvia! Come here and hjälp till då! Håll there medans jag knyter lite eller så.
Ytterligare människor kommer till hjälp för att se till att vår fulle vän får upp flaggan.
Arbetsledare Fredner verkar inte ha hel koll på vad det är som han håller på med. Arbetet med att sätta upp flaggan var som sagts tidigare "Lika kaosartat som en finsk brandövning".
SVÄÄÄÄRJEEEEEE!!! Flaggan e uppe, hör ni det era nykterister!
Hehe, där fick dom så dom teg.
Dags att beställla in en till GT medans man pustar ut.
Åsså somnar vi igen. Det är som att killen skulle ha en sprit- & sovklocka på sig eller nåt.