I vanlig ordning var kaoset totalt när vi ”förberedde” oss inför Ishockey VM i Lettland. Två dagar innan avresa så beställdes flygbiljetter och boende. Precis som alla tidigare år så gick snacket innan VM att det skulle vara fullbokat, att det inte fanns biljetter och att det var meningslöst att ens försöka.

Men, som dom VM-proffs vi är så hade vi kylan i blodet och brydde oss inte om vad olika rookies tyckte och ansåg, utan körde vårt eget race med utmärkt resultat. Flyg för ca 1200 spänn tur och retur och ett boende på ett suveränt vandrarhem i centrala Gamla Stan för ca 1300 per skalle för 9 dagar. Vi kunde inte annat än att hurra för oss själva och vår totala kontroll på hur man ska planera ett Ishockey VM.

Vi hade höga förhoppningar på VM i Riga och hade hört av folk som var på plats att det var 100 gånger bättre än det Norénhelvete vi upplevde under VM 2003 i finland. Eftersom Lettland är ett land i Östeuropa var vi dessutom tvungna, precis som under VM finland, att skruva fram klockan en timme.
Nåväl, klockorna var framställda, boende beställt och hockytröjorna rentvättade. Det var dags att parta loss och heja som aldrig förr i Sveriges största stad!
På 1600-talet alltså…

Efter 80 skitdryga minuter så var vi på Skavsta flygplats i mitten av ingenstans. Dags att dra i sig några kalla innan flyget skulle avgå.

På plats i Gamla stan i Riga träffar man på Johanna med polare.

Senare på natten börjar Jorma, som vi mötte under VM 2004 i Ostrava, komma igång. Jörgen, Patrik och Gabbe lyssnar med hånfulla blickar på Jorma när han berättar om hur finland ska bärga VM-Guldet under VM 2006.

Lövis och Johannas polare Annika verkar trivas i den regniga och kalla sommarnatten.

Slovenien! Sjysst. Inte varje dag supportrar till detta lilla lag kommer förbi. Full var han också. Riktigt, riktigt full.

Varför måste Gabbe alltid vara så orakad under VM??? En riktig slusk e vad han är. Packad börjar han bli också.

Laget-Som-Aldrig-Vinner, här representerade av Jocke, Johanna och Annika, var några av dom som hade tjatat på oss i månader att ”ni kommer aldrig att hitta något boende, allt e slut, ingen vill hyra ut till er”. Med mera, med mera. Vi beslöt oss därför för att kolla in deras boende som dom ordnat så fint redan i september och betalat mycket, mycket pengar för.

Jävligare råttbo har vi sett, men fasen inte för det priset. Brittiska knarkare som stack in huvudet på såväl hotellrum som toalett var det bara att vänja sig vid. För att ta ETT exempel. Standarden på rummet var ungefär som ett halvrenoverat rum på Hotell Samson (Se vårt reportage från VM 2000). ”Jevvla ammatörer” som Matte i Hatten skulle ha sagt på sitt bredaste dalmål.

Skit samma! Ner till stan för att se var det är för ställen som man ska försörja under den närmaste 1 ½ veckan. Jocke och Jörgen inne på ett ställe som verkade heta Go-Go La Vita och som vi skulle komma att besöka under många, långa nätter framigenom.

Gabbe och Lövis inne på Go-Go La Vita.