Tillbaka till startsidan!

 
The Gold award!
Gästboken Länkar  Pressklipp  FAQ Tack till! 
Uppdateringar  Info om hemsidan  Maila oss  Webmasters  

FAQ - Vanliga frågor och svar.
Här har vi samlat några av dom vanligaste frågorna som vi i Svea Svin har fått och fortfarande får i samband med Hockey VM.

Hur blir man medlem i Svea Svin?
Vi har några mycket enkla regler för medlemsskap och dom är:
1. Man ska bo i Sverige.
2. Man ska heja på Sverige när Tre Kronor spelar.
3. Man ska ha varit på minst två Hockey VM. (deltagande under VM i Sverige och finland räknas inte längre)
3. Antalet VM som man deltagit på är egentligen inte så intressant. Var man med under VM i Ryssland så ger det mer cred än om man tog spårvagnen ner till Valhalla för en Öl under VM i Göteborg.
4. En aspirant måste rekommenderas av minst tre medlemmar i Svea Svin.

Kan man köpa matchbiljetter via er?
Nej, det kan man inte. Vi är en helt oeroende supporterklubb til Tre Kronor och har inte möjligheter att skaffa fram biljetter till olika evenemang.


Ni är verkligen sanslöst kaxiga och självgoda, både om er själva och gentemot det finska Ishockeylandslaget på er webbsida. Varför inte vara lite mer ödmjuka?

Det är inte lätt att vara ödmjuk när man dominerar mediabruset under Hockey VM så mycket som vi. Kolla in vårt Mediaarkiv så förstår Du varför vi e som vi e.
Vad gäller finland och deras kassa Hockeylandslag så är det svårt att vara annat än kaxig. Inga supportrar och spelare är väl så stöddiga innan VM om att "Nu ska Guldet hem till finland". Och varje år så är det samma visa. finnarna reser hem med svansen mellan benen och muttrar "nästa år, då minsann." Men finnarna får nog göra som dom gjorde den där gången under förra seklet när dom tog Guld. Dom får anställa en invandrare igen som ger dom den vinnarskalle dom inte fixar, och aldrig har fixat, på egen hand.

Jamen finland och finnarna...
Inga men tack! Ska vi behöva dra upp VM-Finalen 1992, eller VM-Finalen 1998, eller VM-finalen 1999, eller VM-finalen 2001 eller eller kvartsfinalen 2003, eller OS-Finalen 2006? Igen.
Det säger allt om det landslaget. På samma sätt som andra derbylag i andra sporter häcklar och hånar varandra så tar vi oss rätten att håna ett landslag som inte levererar annat än besvikelser till sitt folk år efter år efter år efter år efter...

Det finns ju andra VM-klubbar som hävdar att just dom, och inte ni, är dom som röjer mest och bäst. Hur vet man vem som just festar mest och röjer bäst av er om man inte känner er?
Det fina med Internet är just att vem som helst kan hävda vad som helst.
Vi skulle kunna starta en VM-klubb i morgon som åker på VM i Isdans och kalla den för t ex "Förskräckliga Festarna", lägga upp en sajt där vi säger att "Vi festar och syns mest under VM i Isdans!". Helt oavsett om detta har någon förankring i verkligheten eller inte.
Återigen, om Du är tveksam, kolla in vårt Mediaarkiv först, och imponeras. Be sedan eventuella andra VM-klubbar att visa sitt Mediaarkiv. Har dom inget? Påstår dom att dom gjort det ena eller det andra i etermedia? Be dom att visa klipp eller iaf någon form av bevis på att dom regerar under Hockey VM.
Sedan är det bara att jämföra. Har man festat, supit och härjat så har man också synts i medierna. Kanske inte varje år, men iaf några år.

Åker ni bara på Hockey-VM eller åker ni på några andra evenemang?
Svea Svin är en "klubb" som har som huvudsakliga syfte att åka på Hockey VM och stötta Tre Kronor, men under dom senaste åren så har vi dock vart på andra evenemang som har med idrott att göra för att se om det finns alternativ till Hockey VM. Kolla sektionen "Svea Svin testar" så förstår du vad vi menar.

Ni har ju egentligen ingen info alls om matcherna under VM eller statistik och liknande. Hur kan ni kalla er för VM-klubb när ni inte ens verkar veta vilka det är som lirar?
Du har nog misförstått syftet med vår sajt. Om du söker information och statistik om hockey så finns det hur många såna sajter som helst. Vad vi helt enkelt gjort är att lägga ut bilder och filmer från våra resor till Ishockey VM, ingenting annat.

Men vad är syftet med er sajt då?
Det är att visa hur det går till när vi, kompisgänget som kallar sig för Svea Svin, reser på Ishockey VM. Ingenting annat
. Du kan jämföra med en blogg eller en resedagbok eller vad som helst egentligen. Folk lägger ju upp allt möjligt på webben för allmän beskådan och det är vad vi har gjort också.

Måste man kröka så satans mycket som ni och de andra fansen verkar göra för att bli "accepterad" som hockeysupporter?
Det behöver man inte, men vi som har vart på Hockey VM under ett antal år har insett att Hockey ses bäst på fyllan och att Hockey och sprit går hand i hand.
Det som dock betyder nåt är att man är på VM av den enda anledningen att man vill ha kul och träffa en massa roliga människor. Sen HUR man har kul är upp till var och en.

Det vore kul om ni hade det eller det på er hemsida. Varför gör ni inte det på er hemsida, varför tar det sån tid att publicera reportage från ---. bla, bla, bla...
Anledningen till att det tar tid med att publicera reportage och liknande beror främst på att Svea Svin, Svea Svin HB och www.sveasvin.se är ett hobbyprojekt som vi pysslar med på vår fritid. Men vi tar gärna emot hjälp från nån utomtående som är villig att hjälpa till för som det är nu så pysslar vi med denna på egen och ledig tid och givetvis helt ideellt.

Har Du andra frågor som gäller oss och som Du vill ha svar på? Maila oss så skall vi göra vårt bästa för att besvara dom.