Tillbaka till start!

 
The Gold award!
Gästboken Länkar  Pressklipp  FAQ  Tack till! 
Uppdateringar  Info om hemsidan Maila oss  Webmasters  

Svea Svin och de år som gått.

Ni som besökt Svea Svin de senaste åren har nog märkt att uppdateringstakten har avstannat, det tar längre och längre tid mellan tiden som det kommer ut nya reportage från våra fylleresor runt om i världen.
Anledningen till den är enkel, det är inte många av oss som reser längre på Ishockey VM och webbsidan drivs som ett enmansprojekt numera.

Under åren sedan 1994 så har vi, medlemmarna i Svea Svin, varit de mest offensiva, de som festat flest dagar, de som synts och hörts mest i media utan konkurrens. Vi har många år funnits på VM från dag 1 till slutet även om det varit mer regel att vi valt första eller andra delen av VM.
Men vi har alltid funnits på VM.
Varje år, oavsett om VM gått i Sverige eller på andra sidan jorden så har Svea Svin funnits på plats; när andra dagsländor till supportergrupper som kanske funnits några år startat gulliga facebookgrupper så har vi varit på plats.

Men allt har ett slut, och nu har turen kommit till Svea Svin. Vi har som sagt hunnit fylla 18 år under 2012 och 2011 så fanns vi på vårt 18 Hockey VM i rad i Kosice och Bratislava. Med det så ser vi att det finns en gräns för hur länge man kan vara rebell och bevisligen uppfylla kravet på de som super mest, längst och gapar högst under VM. Det finns en gräns för när det röj som bara vi lyckats skapa går från coolt till löjeväckande.
När vi startade Svea Svin 1994 i en svettig bil i de Italienska alperna så var vi unga vuxna, idag är vi alla i medelåldern.
På grund av detta så lägger vi ner Svea Svin, vi har gjort vårt och bevisat vilka det är som sätter ribban för festande eftersom ingen annan supportergrupp har pallat mer än några år och sedan försvunnit ut i glömskan.

Men Svea Svin kommer att finnas i supportrarnas, spelarnas, journalisternas och inte minst krogägarnas minne. Där andra webbsidor lagts ner och deras medlemmar i många fall aldrig ens varit på VM så kommer denna sida att finnas kvar under oöverskådlig tid.

Vi kommer lägga ut reportagen från de VM som saknas, men när det sker vet vi inte i dagsläget då det görs i mån av tid. Vi kommer även att ”uppdatera” de reportage som finns med fler och bättre bilder och filmklipp, vi kommer lägga ut samtliga bilder vi har som inte kommit med i reportagen under en sektion vi kallar ”Arkiv”, med mera.

Svea Svin kommer bli ett mausoleum över de som inte bara snackade om att de var bäst på att festa under VM utan som även bevisade det genom att under nästan två decennier vara på plats. Dessa 18 år har varit en helt galen, rolig och vild resa som tagit oss runt jorden, vi har fyllekört bil med narkotikapoliser i Slovakien, diskuterat stridsvagnar med finska journalister i Zürich, marscherat i uniform på Röda torget i Moskva, stulit chips av lesbianer i Bern, gjort affärer med Lettlands militärattaché i Washington, blivit hatade av skinheads i Norrköping, dealat med maffian i Ryssland, blivit fotade och intervjuade av oändligt antal medier och så vidare men nu är det över.

Med det sagt så vill vi meddela att vi som enskilda medlemmar givetvis kommer att komma på VM i en eller annan form även i framtiden, men nu är det dags för andra att ta över festarflaggan som vi burit och som vi svingat under alla dessa år till Tre Kronors ära.

Tack för alla fantastiska upplevelser, tack för all vänlighet, alla skratt och all generositet under de år som gått.
Vi ses på kommande Hockey VM!